Saját KB bal
Saját KB jobb

Mundruczó kutyái Cannes-ba mennek

Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjét meghívta hivatalos válogatásába a 67. cannes-i filmfesztivál, a film világpremierje az Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű programban lesz.

Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjét meghívta hivatalos válogatásába a 67. cannes-i filmfesztivál – jelentették be szerdán a szervezők. Az új Mundruczó-film világpremierje az Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű programban lesz, amely a hivatalos válogatás második legjelentősebb versenye.

A Fehér Isten a 39 éves rendező hatodik filmje és az ötödik, amely meghívást kapott a világ legrangosabb filmes találkozójának hivatalos programjába. A világpremier május 17-én szombaton, a fesztivál leglátogatottabb napján lesz a cannes-i Fesztiválpalotában az alkotók és a szereplők jelenlétében. A Fehér Isten magyar-német-svéd koprodukcióban készült, vezető producere Petrányi Viktória. Először szerepel a Magyar Nemzeti Filmalap gyártási támogatásával készült magyar játékfilm a cannes-i filmfesztiválon.
 
A forgatáson rengeteg kutyával dolgoztak, egészen pontosan 200, menhelyről gyűjtött ebet képeztek ki. A rendező lényegesnek tartotta, hogy ne képzett fajkutyákkal dolgozzanak, mely hozzáállás példaértékű: „Számunkra fontos dolog, hogy sorstalan kutyáknak sorsot adjunk, hangsúlyozzuk az ember felelősségét.”
 
A forgatás végeztével a kutyusokat örökbe lehetett fogadni! A „Fogadj örökbe filmsztár kutyákat!” elnevezésű kezdeményezésről bővebben írtunk egy korábbi cikkünkben.
 

Forrás: film.hu
 
 
 
(kutyabarát.hu)
 
 
 
 
 
Forrás: mandiner.hu

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...