Kutyatrend-középpontban az ebek

A gazdi vagy a kedvence akar trendi lenni? Mit akar az eb és mit szeretne elérni embere? A kutya az ember legjobb barátja és a hűség mintaképe, mely tényt nem vitathatjuk, hiszen számtalanszor bebizonyították már az emberiségnek több tízezer év alatt.

Szórakoztatnak, játszanak és sportolnak velünk, amikor sírunk ők odabújnak hozzánk, hogy megvigasztaljanak minket és ami a legfontosabb, mindig mellettünk állnak a bajban még az életük kockáztatása árán is. Minden eb tiszteletet érdemel, főleg a rendőr – és a mentőkutyák, de ne feledkezzünk meg házi kedvenceinkről sem. Mi gazdik hogyan háláljuk meg nekik ezt az odaadást? Elvisszük állatorvoshoz, élelmet és fekhelyet biztosítunk számukra, ápoljuk, gondozzuk és szeretjük őket. Ez egy felelősségteljes kutyatartó kötelessége, aki nem tartja be ezeket, ne tartson se kutyát, se macskát és más egyéb állatot sem.

Éljük a mindennapjainkat és egy nap megjelenik a kutyaruha, melyre igen hamar ráépül egy irányzat is. A szerető gazdi – aki mindent meg akar adni védencének – elkezdi először pulóverbe és kabátba járatni kedvencét, majd a trend áramlásának köszönhetően mindenféle nevetséges göncbe. Állatvédő hírében állok, így az állatkínzás ezen fajtáját sem tudom értékelni. Az ebek nem vágynak más egyébre, mint hogy jól érezzék magukat a bőrükben és saját bundájukban, vagyis nem akarnak kényelmetlen jelmezeket és cipőket sem viselni. E trendnek vannak értelmes és értelmetlen elemei egyaránt. Ha azt szeretnéd, hogy a kutyád divatos legyen és haladjon a korral, akkor kövesd a hasznos részét a kutyadivatnak!

Szépségápolás

Köztudott, hogy a legfontosabb az egészség, minden más csak ezután következik. A fertőzéseket tisztasággal és ápoltsággal kerülhetjük el, mely az igényes megjelenés, vagyis a divat alappillére. Hőn szeretett ragadozónk tisztán tartása ás ápoltsága érdekében széles skáláról válogathatunk a kutyakozmetikai szerek közül. Fürdetéshez elterjedtek a különféle samponok és balzsamok, melyek lehetnek gyógynövényesek, élősködöket távol-tartók és kölykök számára készültek is. A fogak alapos tisztogatásához használhatunk kutyák részére előállított fogkrémet és fogkefét.

A füleknél alkalmazhatunk fültisztító zselét vagy folyadékot, míg a karmok eltávolításához körömvágót és reszelőt. A bunda karbantartásához rendelkezésünkre áll sokféle fésű, masszázskefe és olló, de ez még nem minden, hiszen kedvencünk illatfelhőben is úszhat a kutyaparfümök segítségével. Mielőtt bármelyik terméket megvásárolnánk vagy használnánk, előtte kérdezzük meg az állatorvosunkat, hogy mit tanácsol.

Divat

Minden kutyás gazdinak be kell szereznie előbb vagy utóbb pórázt, nyakörvet és hámot a kutyasétáltatáshoz. A hám viselése kényelmesebb és a nyugtalanabb kutyusoknak is ez ajánlott, viszont a nyakörv a köztudatban megszokottabb dolog és ékszer helyett is kiváló viselet. Célszerű egy bilétát rátenni legalább egy telefonszámmal, arra az esetre, ha a szőrös emlősünk elveszne, hiszen a hétköznapi emberek nem használnak chip leolvasót és nem sokan veszik a fáradtságot, hogy emiatt orvoshoz vigyék a talált jószágot. Ne essetek kétségbe, mert a szivárvány minden színében lehet kapni hámot és nyakörvet, strasszal, szegecsekkel és különböző mintákkal, motívumokkal díszített darabokat. Egy jó tanács: A kutya egyéniségéhez hozzáillőt válasszunk és ne a sajátunkhoz hasonlót! Amennyiben agresszív csivavád van, nyugodtan vehetsz szegecseset, ha egy jámbor és hízelgő boxered, akkor pedig egy rózsaszín szívecskéset. Tanács híján maradjunk az arany középúton és válasszunk egy bőr példányt, ami strapabíró, így mindenki boldog lesz. A sétáltatáshoz hozzátartozik még a kutyagumi zacskó – és tartó, mely igen praktikus és higiénikus megoldás.

 

A cikk teljes terjedélmben ITT olvasható.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: fashionfave.hu

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...