Saját KB bal
Saját KB jobb

Véletlenül alázták meg a vak lányt a szombathelyi patikában

A patikus sajnálja, hogy kizavartatta Nikit és a kutyáját gyógyszertárból. Kevés megalázóbb dolog történhet meg egy vak lánnyal, mint, hogy kiközösítik. Pedig a szombathelyi Horváth Nikolettával ez történt. Csak gyógyszert szeretett volna vásárolni, ám az egész egy furcsa, szerencsétlen történetben ért véget. – írja a nyugat.hu

Nikinek egy különleges készítményre lett volna szüksége, amelyet az általa többször is látogatott patikában nem kapott meg. Hosszas kutakodás után kiderítette, hogy a Vasi Calendula nevű gyógyszertárban viszont még tartanak belőle. Elindult vakvezető kutyájával, hogy beszerezze.

 Épp mentem be Lilivel, a kutyussal a második ajtón, amikor egy patikus kijött és mondta, hogy csengessünk az utcáról, ott van egy ablak, majd ott kiszolgálnak. Furcsálltuk a dolgot, de úgy tettünk, ahogy kérték. Ekkor még naivan nem gondoltam semmi rosszra, kérdeztem is, hogy átalakítás van, vagy miért kell itt az utcán egyensúlyoznom a táskámmal, a pénztárcámmal meg a megvett készítménnyel. Majd a kedves patikus hölgy azt mondta, hogy ez a főnök utasítása. Nem mehetek be.

A lány nem akart „hepciáskodni” az eladóval, aki nem tehetett az egészről, inkább a főnökkel szeretett volna beszélni, de ez nem jött össze. Niki több napon keresztül kereste a patika vezetőjét, hogy megtudja, mégis miért bántak vele ilyen megalázóan, ám a telefonhívásaira nem érkezett válasz. Amennyire én tudom, ezzel törvényt sértettek a gyógyszertárban, ezért az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordultam. Nekem ezzel nem az a célom, hogy őt lejárassam, sokkal inkább az, hogy más ne essen ebbe a hibába.

Természetesen megkerestük az említett patika tulajdonosát, Dr. Hajtóné Dr. Simon Katalint is, aki nagyon sajnálja az esetet. Sajnos nem vettem észre a kutyán a vakvezető jelzést, nagyon bánom, hogy ez történt. Máskor jobban vigyázok az biztos, ezúton is bocsánatot kérek tőle. Ha bejön, akkor ezt személyesen is megteszem nagyon szívesen.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: nyugat.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...