Saját KB bal
Saját KB jobb

A veterán harcikutyáknak is jár egy esély

A huszonkét harci kutyáról, akiket kiképzésük során rettenetes dolgoknak vetettek alá, mindenki lemondott. De aztán mégis akadt egy szervezet, aki úgy érezte, értő figyelemmel és tengernyi szeretettel ezekből a kutyákból is válhat családi kedvenc.  – írja a marmalade.hu

Hét évvel ezelőtt egy amerikai futballjátékost, Michael Vick-et három társával együtt azzal vádoltak, hogy illegális kutyaviadalokat szerveznek. A nyomozás során kiderült, hogy a harcoknál bevetett pitbullokat embertelen körülmények között tartottak, és kegyetlen módszerekkel, fojtogatással, víz alá nyomással, vagy elektrosokkal próbálták őket még agresszívabbá tenni. Számos állat el is pusztult a rettenetes ’kiképzések’ során.

A kutyák megmentése után nagyon sok szervezet úgy gondolta, a tragikus sorsú állatok rehabilitációjára már nincs esély, olyan mély lelki sérüléseket szereztek. Szerencsére azonban akadt egy, a Best Friends Animal Society, aki nem mondott le véglegesen a pitbullokról.

Az Utah-i székhelyű állatmentő csoport befogadta a 22 legtraumatizáltabb állatot, és munkához látott, hogy visszasegítse őket a normális életbe. A csapat pitbull végül a Győzelem Kutyái nevet kapta. Mostanra tíz állatot helyeztek el befogadó családoknál, ahol boldogan élnek más kutyákkal, gyerekekkel együtt, sőt, olyan is akad, aki békességben éldegél egy macska társaságában. Hét állat van, aki még mindig a BFAS-nál lakik, ahol megpróbálnak minden segítséget, figyelmet, szeretetet megadni ezeknek a nehéz sorsú állatoknak, amivel sikerülhet a tökéletes testi és lelki gyógyulás felé elindítani őket.

A Győzelem Kutyái így gyönyörű bizonyítékai annak, hogy mindig van remény, törődő gondoskodással és meleg szeretettel még a lehetetlennek tűnő helyzetből is meg lehet találni a kiutat.

 A Cherry Garcia névre hallgató kutyát 2010-ben fogadta örökbe a család. Kedvenc elfoglaltsága, ha hozzábújhat új barátaihoz, melynek tagjai a két szülőn kívül még a Madison nevű kutya, két macska, egy két éves kisfiú és egy újszülött kislány. A gazdája meleg szívvel beszél róla:

Nagyon sokat tanultunk Cherrytől. Korábbi életében vegyszereket öntöttek a hátára, élet-halál harcban kellett résztvennie, megkínozták minden lehetséges módon. Ennek ellenére sohasem néz hátra, mindig előre halad. Nem áldozatként tekint magára, hanem túlélőként.

A Jóképű Dan névre hallgató kutyát 2009-ben fogadták örökbe. Most már nagyon jól érzi magát, és csodálatosan bánik a gyerekekkel is. A gazdája életének is új értelmet adott, azóta már más pitbullokon is próbál segíteni.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: marmalade.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...