Fogyni szeretne? Kutyával könnyebb!

Az ember legjobb barátja nem csak hűségével ajándékozhatja meg gazdáját. A Michigani Állami Egyetem új tanulmánya kimutatta, hogy a kutyájukat sétáltató tulajdonosok 34 százalékkal inkább teljesítik a fizikai aktivitás államilag előirányzott szintjét. – olvasható a nőinetcafe.hu-n

Matthew Reeves epidemiológus szerint a kutyatartás és -sétáltatás segíthet az amerikai lakosságnak, mivel kevesebb mint felük mozog csak annyit, amennyit kellene.

A Michigani Viselkedési Rizikófaktor Felmérés, melyet a Betegségmegelőzési és Kezelési Központ és a Michigani Népegészségügyi Osztály végez el évente, azt mutatta, hogy a kutyasétáltatás nem csak a séta mennyiségét növeli a kutyatartóknál, de ezek az emberek összességében is aktívabbak. A tanulmányból kiderül, hogy a kutyával sétáló emberek általában egy órával többet gyalogolnak hetente, mint azok, akik megosztják otthonukat a négylábúval, de nem viszik el mozogni.

Azt gondolhatnánk, hogy a kutyások többet sétálnak, de igazából a kutyát sétáltatók általánosságban is többet végeznek közepes és intenzív testmozgást. Erőteljes összefüggés mutatkozik a kutyatartás és a több mozgás között, akkor is, ha levonjuk a kutyasétáltatással töltött időt.” A tanulmány elemezte a szabadidős fizikai tevékenységeket, például sportolást, edzést és rekreációt (séta, tánc, kertészkedés). Az egészségügyi szempontból javasolt mennyiség heti legalább 150 perc. „Ennek teljesítéséhez nem kell különleges varázserő.” – mondta Reeves. „A kutyatartás azonban jelentősen előrelendíti az eredményeket.” Arra is rámutatott, hogy az állattartás egyéb szempontból is pozitív hatást gyakorol az életminőségre. Mivel a kutyatulajdonosoknak csak kétharmada jelezte, hogy rendszeresen sétál kedvencével, Reeves elmondta, hogy az állat tartása lehetőséget biztosít a több testmozgásra.

Az eredményekből az derül ki, hogy a felelős kutyatartást és –sétáltatást szorgalmazó egészségügyi kampányok megfelelő lehetőséget biztosíthatnak a testmozgás fokozására.

A tanulmány további felfedezései: a középkorúak sétáltatnak a legkevesebbet kutyát, az idősebbek és a fiatalok sokkal többet. Az egy év alatti és a nagytestű kutyákkal sokkal többet vannak a szabadban, mint az éltesebb és kisebb méretű ebekkel.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: noinetcafe.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...