Kutyabarát történet Lipóciából

A közelmúltban elhunyt Radnóti Miklósné Gyarmati Fannival kapcsolatosan szeretnénk egy kedves és tanulságos történetet megosztani. Egy kedves tősgyökeres újlipótvárosi barátunk mesélte az alábbi történetet, a „lipóciai mitológia” részeként.

„Az eset jó húsz éve, a rendszerváltás után történt, amikor sorra nyíltak az új, magántulajdonban lévő üzletek, köztük egy húsbolt a Pozsonyi és a Wallenberg utca sarkán, amit a helyiek csak csirkésnek neveztek. Szép volt az áruja, sok asszony járt oda vásárolni. Egy nap betért a már akkor is koros Radnótiné a kutyájával, egy kis ölebbel, de a tulaj gorombán ráförmedt, hogy kutyával nem lehet bejönni, és azonnal távozzon. Radnótiné nem vitatkozott, szó nélkül kiment. A jelenetnek csak pár vevő volt a tanúja, és bár akkor még internet sem volt, nemhogy Facebook, mégis villámgyorsan elterjedt egész Újlipótvárosban, hogy miként zavarta ki a hentes Radnótinét és a kutyát. Senki nem szervezett semmilyen akciót, de onnantól egyetlen lipótvárosi se tette be a lábát a csirkéshez, és az üzlet gyorsan csődbe is ment.”

Hogy a városi legendaként terjengő történet szóról szóra így történt-e, ezt a barátunk sem tudja, de  jól mutatja a történet, hogy az újlipótvárosiak hogyan viszonyultak Gyarmati Fannihoz. No meg a kutyákhoz….

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...