Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyákat gyilkol és csonkít egy vadász

Sajnos újabb szörnyű hírt muszáj közvetítenünk. Kérünk mindenkit, Solt környékén, a tanyavilág területén ne sétáltasson kutyát – egyelőre.

A Solti tanyavilág azóta háborog, hogy Marika néni két kutyáját megcsonkítva és agyonlőve találtak az erdő szélén, azóta egyre több az áldozat. Sejtik, ki a tettes, de nem tehetnek semmit. – írja a hir24.hu

– Az asszony németjuhászát, Bogyókát és egy pulit pénteken találták meg. A helyiek szerint egy vadász évek óta műveli ezt. Egy bernáthegyit ülő helyzetben, szemből ért a lövés. A vadász szerint viszont a kutya az őzeket hajtotta, ezért kötelességből puffantotta le – meséli Ács Csaba, hogyan végzett kedvencével 15 évvel ezelőtt a vadász. A lövéseket hallva követtük az autó nyomát, és Bernátra egy sekély gödörben bukkantunk: az orra ki volt vésve, csak úgy, mint Bogyókáé – írja a Blikk.

Egy neve elhallgatását kérő volt vadásztárs szerint kollégája előtt soha senki kutyája nem volt biztonságban. Egy agarat fenéken lőtt, egy német juhászt pedig legyilkolt, és elásott. Bár ezeket az állatokat mindössze pár méterre a portáktól ölte meg, az indok mindig ugyanaz volt: ő csak a vadállományt védte – mesélte a volt vadásztárs.

Az Országos Vadászkamara szerint rettenetesen nehéz bizonyítani, hogy a kutyák valóban a vadakat űzték. A nyomozók sorra hallgatják meg a tanúkat, és eljárást is indítottak, állatkínzás miatt ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: hir24.hu
Kép: Blikk
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...