Tavaszi kutyás nap a Szabadság téren

Budapest kutyás város, de hogyan tudnánk kutyabarát várossá tenni? Mit mondanak szakértőink kutya és gazdi értékes együttéléséről? Mit tehetünk felelős gazdiként azért, hogy ’legjobb barátunk’ póráz és kirekesztés helyett valós életteret kapjon városunkban? Hisszük, hogy az élet sokszínűségében a kutya az egyik legszebb szín! Ha van kutyád, ha nincs, itt a helyed!

Az EB OVO Egyesület kezdeményezése hagyományteremtő szándékú, hiszen a kutyás életforma kiaknázatlan terület szociális, társadalmi és egészségi szempontból egyaránt. Mi arra vagyunk hivatottak, hogy megtaláljuk a kutyás kérdéskör helyét a társadalomban és életben tartsuk azt. Hiszen a kutyatartás mára életmóddá vált, annak elfogadásáért sokat kell még tennünk!

Az első városi kutyás konferencia célja a témát övező téveszmék eloszlatása. A szakemberek előadásaiból kirajzolódik egy tudományos kép, kutya és gazda csodálatos együttélése. Ahhoz, hogy a kutyatartás ne kopjon ki a társadalomból, fontos a téma életben tartása, hiszen a jelenlegi, egyre szigorodó szabályozások csaknem lehetetlenné teszik a felelős városi kutyatartást. Szeretnénk, ha a törvényhozás folyamatában képviselve lennének a felelős gazdik.

Úgy gondoljuk, hogy felelősséggel tartozunk a most meghozott döntésekért, szabályozásokért, hiszen azok a jövő normáit rajzolják fel. Az EB OVO Egyesület szimpatizánsai számára elfogadhatatlan az a jövőkép, melyben az ember legjobb barátját mérlegelés nélkül pórázra kötik, kizárják, vadállatként kezelik.

Program:

10:00-12:00 Kutyás közTAKARÍTÁS
Civilként kitakarítjuk a Szabadság teret, immár 5. alkalommal

12:00-13:00 Fotókiállítás megnyitása, a „Kutya és Város” címmel

13:00-16:00 Konferencia a Felelős Városi Kutyatartásról
Kutyásokat érintő megoldások a mindennapokra, és a kutyás civil élet összefogása

Részletesen:

13:10-13:30 Társadalmi értékek érvényre juttatása a kutyatartás szabályozása kapcsán, Monoki Nikolett közgazdász

13:40-14:00 Miért a Kutya az ember legjobb barátja? Miklósi Ádám az ELTE Etológia tanszékvezetője

14:10-14:30 Ha minden póráz szakad, Korom Gábor a Tükörmódszer megalapítója

14:40-15:00 Új esély a gazdátlan és gazdájukat kereső kutyáknak: Integrált kutyakereső alkalmazás, mobilon és weben. Óvári András, alapító, Vigyél Haza Alapítvány

15:10-15:30 Kié az erdő? Vadászok, kutyások? Külföldi jó példák jogász szemmel, dr. Pálinkás Viktória, Állat- és természetvédő jogász, okl. állatvédőr

15:40-16:00 Civil közösségek bemutatása – Olyan civil szervezetek mutatkoznak be melyek aktív alakítói a kutyás életformának.

A rendezvény ingyenes!
Szabadtéri program, kutyával látogatható.

Az esemény Facebook oldala

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...