A csodának köszönhető, hogy megmenekült a kutya

A kegyetlen kutyatulajdonos az utcán hagyta kutyáját elpusztulni. Mikor a kutya imádó Sean McCormack először meglátta Tiny-t egy koszos utcán Taiwan-ban, nem tudta mit gondoljon. Felmérve a kutya szörnyű állapotát, úgy tűnt, hogy a kutyust az utcán hagyták elpusztulni. A rüh teljesen megfertőzte és tönkretette a bőrét, csont sovány volt és nagyon elhanyagolt, úgy tűnt, az élet sem érdekli már. De Sean befogadta és segített rajta. – írja az érdekeeség.hu

Az átalakulást, ami ezután történt, muszáj látnotok.

Tiny-t az utcán találták Taiwan-ban, miután gazdája magára hagyta.


Forrás: Daliy mail

Olyan extrém mértékben volt sovány és terjedt el rajta a rüh, hogy megmentői sem tudták először megmondani, milyen fajtájú a kutyus.


Forrás: Daily Mail

Tiny-t az Angol származású Sean hozta be. Sean eredetileg azt gondolta, hogy a kutya Mastiff fajtájú.


Forrás: Daily Mail

Ahogy átalakult kiderült, hogy ő egy gyönyörű Rottweiler kutyus. Ráadásul gondozói szerint angyali természete van, függetlenül attól, hogy min ment keresztül. Tiny az egyik legédesebb állat lett a menhelyen.


Forrás: Daily Mail

Dr.Yang segitett Tiny agresszív betegségének és depressziójának kikezelésében a Taipei YangMing állatorvosi kórházban.


Forrás: ITV

Nem csak átalakult, de olyan szépen fel is épült, hogy a RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) kutya kiállításon megkoronázták a nagy bajnokot.


Forrás: ITV

Miután teljesen felépült, Tiny-t benevezték az RSCPA Ruffs nevű kutyaversenyre. A Ruffs egy “alternatív” kutyaszépség verseny, ami nem a különböző kutyafajták tökéletes egyedeit, hanem pont a tökéletlenséget díjazza szeretett állatainkban. Tiny-t abszolút bajnoknak nyilvánították 2014-ben.

Ez a történet azt is mutatja, hogy a rossz állapotban lévő állatok elaltatása nem feltétlen jó döntés. Néha csak egy kis szeretetre, türelemre, és orvosi segítségre van szükség.

Köszönjük Sean-nak és a munkatársaknak Taiwan-ban, hogy segítettek Tiny-t visszahozni a halál kapujából.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: erdekesseg.hu, Daily Mail

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...