Hat új futtatót kaptak a lakótelepi kutyák Székesfehérváron

Eddig csak igény volt, most hat új futtatónak örülhetnek a kutyusok és gazdik egyaránt. Vargha Tamás országgyűlési képviselő örömmel állt a lakossági és képviselői kezdeményezések mellé. Mint mondta, aki kutyát tart, tudja, hogy milyen mozgásigénye van négylábú barátainknak.

„A lakásban tartott kutyákat nem elegendő egyszer levinni és pórázon sétálni vele néhány kört. Futásra és naponta többszöri mozgásra van szükségük, és ezt úgy kell megoldani, hogy a nem kutyatartókat ne zavarják. Ezért is nagy lépés, hogy a Palotavárosban és Vízivárosban is átadhatunk a hétvégén egy-egy kutyafuttatót. Itt a kutyatulajdonosok nagy, de zárt területen szabadon engedhetik kedvenceiket és közösségi életet is élhetnek a környék kutyatartói” – mondta el Vargha Tamás.

A Palotaváros legszebb részén, a tavak mellett, valamint az István Király Általános Iskola mögötti területen is kialakítottak egy-egy kutyafuttatót. „ Egy közösséget szeretnénk kialakítani, amelynek keretében a felelős állattartást lehetne népszerűsíteni. Ennek lehet jó tere a kutyafuttató. Szeretnénk elérni, hogy megszűnjenek a konfliktusok a kutyatulajdonosok és a többi lakó között. A futtatóban a kutyák szabadon mozoghatnak, a többi területen pedig a kisgyermekkel közösen is nyugodtan lehet sétálni” – emelte ki Viza Attila, Palotaváros északi részének önkormányzati képviselője.

Az Interspar mögött is futkározhatnak

Lakossági kezdeményezésre kezdett alkalmas területet keresni dr. Kovács Zsolt, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője is. „A 4. számú választókörzetben sűrűn lakott tömbházas részek vannak, így jelentős volt az igény, amelynek teljesítésekor a kutyabarátok és a kutya nélkül élők érdekeit is szerettük volna figyelembe venni. A kutyafuttató a házaktól kicsit távolabb, az Interspar mögött kapott helyet” – mondta el dr. Kovács Zsolt.

A sajtótájékoztatón már említett két palotavárosi és a Budai úti Interspar mögötti futtató mellett a Szedreskerti lakónegyedben a Bregyó-közi Szabadidőközpont és a horgásztó közötti részen is használatba vehetik a bekerített területet a kutyatartók. Hamarosan megvalósul a Tóvárosi sétány mellett egy kutyafuttató, és a Halesz parkban is szerepel a felújítással egyidejűleg egy körbekerített rész kialakítása. Nagy rá a lakossági igény, de nagyon nehéz megtalálni azokat a helyeket, ahol a kutyásoknak és a nem kutyatartóknak is megfelelő egy-egy terület, éppen ezért örömteli, hogyhat helyen is megvalósul ez most a városban” – ismertette Bozai István városgondnok.

Programok

Március 22-én, szombaton 14 órakor kerül sor az iparcikk piac mögötti kutyafuttató átadására. Az avatáson a Kutyaszervíz Sportegyesület kiképzői és kutyái tartanak bemutatót, amelynek keretében fegyelmező, őrző-védő és ügyességi feladatokból összeállított programjuk lesz látható.

Ugyancsak szombaton, 15 órakor adják át a Budai úton, az Interspar mögötti területen kialakított kutyafuttatót. Itt a Korona Agility SE ad műsort. A kiképzők és a kutyák akadálypályás, dog dance, frizbis és flyball bemutatót tartanak az érdeklődőknek. Mindkét helyszínen szeretettel várják a környéken élőket a programokra!

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: fehervar24.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...