Saját KB bal
Saját KB jobb

Betépett kutyák lepték el a denveri állatkórházakat

Egy denveri állatkórházban panaszkodtak arra, hogy amióta legalizálták a füvet az államban, egyre több betépett kutyát hoznak be a gazdik. Az állatok jellemzően úgy ütötték ki magukat, hogy marihuánát tartalmazó ételt találtak meg és faltak fel. – írja a 444.hu

A nap 24 órájában üzemelő VCA Alameda kórházban dolgozó Kevin Fitzgerald doktor arról panaszkodott a helyi lapoknak a hasonló esetek megugrásáról.

A probléma főleg az, hogy ezekben az ételekben emberi fogyasztásra kigondolt mennyiségű fű kerül, a jóval kisebb testsúlyú kutyákat ez viszont nagyon kiütheti. Amikor pedig vajként párolt marihuánát használnak, annak ráadásul még nagyobb is a THC-koncentrációja, ezért még jobban be tudnak sztónulni tőle a blökik.

Fizzgerald nemrég vett részt egy egyéves kutatásban, ahol a kutyák és a fű viszonyát vizsgálták. A túladagolásnak többféle tünetét találták, figyelemzavartól kezdve, rohamokon át, egészen az átmeneti kómáig.

Ráadásul a kutyák szervezetéből meglehetősen lassan ürül ki a fű, ezért a mellékhatások akár napokig is eltarthattak.

Egy túladagolt kutyának nem nagyon lehet amúgy mit adni ellenszerként, meg kell várni míg kimegy belőle a THC, és reménykedni, hogy nem lesz baja. Az orvos is csak annyit tudott tanácsolni, hogy a gazdák tartsák elzárva a marihuánás készítményeket állataik elől.

Vannak állatorvosok, akik szerint ideje lenne fontolóra venni, hogy kutyáknak is lehessen receptre felírni füvet.  Doug Kramer például saját öreg kutyájának fájdalmait enyhítette így, és szerinte fontolóra kéne venni az orvosi alkalmazás lehetőségét.

Ez azért is lenne fontos szerinte, mert sok gazda már enélkül is füvet etet kedvencével, amikor látja, hogy annak fájdalmai vannak, de nem ismerik a helyes dózist, és sokszor túlzásokba esnek. Ehelyett Kramer szerint biztonságos, kontrollált fűhasználat kéne, amikor tekintettel vannak az állat súlyára is.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: 444.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...