Folytatódik a Nem Nagy Dolog! kampány

Az újpesti önkormányzat által indított Nem Nagy Dolog! kampány részeként a kerületben 2014-ben is kutyafuttatók épülnek – az első a Rózsa utca 8-10 mögötti parkban -, új szemeteseket telepítenek és kutyapiszok-mentesítési akciók indulnak. A frissen létrehozott futtatókba a következő hetekben kutyajátékokat, padokat és további szemeteseket helyeznek el.

A Berda József utcában 2013 év végén épített kutyafuttató után, most egy újabb futtatót alakítottak ki a Rózsa utca 8-10 mögötti parkban. Mindkét helyen folyik a munka, a futtatókba kutyajátékok, közterületi padok, további szemetesek kerülnek az elkövetkező hetekben, a kutyák és gazdijaik kényelme érdekében.

Tavalyi megalakulása óta naponta két alkalommal járőrözik Újpest közterein az országosan egyedülálló Állatvédelmi Járőrszolgálat, amely a kutyák csipjeinek ellenőrzése mellett a rossz tartási körülmények ellen is fellép. Feladatai közé tartozik még a kutyafuttatók ellenőrzése és a személyes tanácsadás is.

Az önkormányzat továbbra is várja az ötleteket, javaslatokat kutyafuttatók létesítésére, új kutyapiszokgyűjtő szemetesek kihelyezésre, rongálások bejelentésére a www.ujpest.hu/nemnagydolog oldalon vagy a [email protected] email címen.

Számos gazdi érez felelősséget a város tisztaságáért, és elismeréssel szólnak az önkormányzat tevékenységéről azok is, akik nem tartanak kutyát. Az önkormányzat elkötelezettségének újabb bizonyítéka a választókerületemben kialakítandó kutyafuttató, amit már mindenki nagyon várt – mondja Németh Edit Éva képviselő (képünkön).

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: ujpest.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...