Megvan a kutyagyilkos

Lucfalva — Megtalálták a kegyetlen kutyagyilkost, aki Salgótarján külterületén, a kotyházai elágazónál szabályosan kivégzett egy gazdájára váró német juhászkutyát. Mint megírtuk, a kutyust valószínűleg az út mentén hagyták, ezért napokig nem mozdult a helyéről. A helyi állatvédők siettek a segítségére: hordták neki az élelmet, miközben új gazdit kerestek. Már épp megtalálták, amikor valaki január 17-én hidegvérrel megölte az ebet. A nyomravezetőnek a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány támogatói 400 ezer forintot ajánlottak fel. – írja a blikk.hu

A bevezető úton pillantottam meg az illetőt, ahogy a vállán a fegyverrel elindult Salgótarján felé, majd 5-10 perccel később abból az irányból hallottam eldördülni a lövést – idézte fel neve elhallgatását kérő olvasónk. Neki köszönhető, hogy a gyorsan reagáló rendőrök megtalálták a szerinte vadőrként dolgozó férfit. – Később eldicsekedett vele, hogy agyonlőtt egy kutyát – folytatta olvasónk.

Mint mondta, a vadőrnek korábban már volt egy hasonló balhéja. Úgy tudja, hogy egy vadász 2-3 éve az ő fegyverével ölt meg egy másik kutyát. Róluk az a hír járja, hogy gyakran jogosítvány nélkül, részegen indulnak portyára.

Erre a vadőrnek szerencsére egy darabig nem lesz újra lehetősége. A Blikk kérdésére a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon elmondták: a sóshartyáni Sz. Gábor szolgálati vadászfegyverével indokolatlanul lőtte fejbe a kutyát, ezért fegyverét lefoglalták, és az állatkínzás miatt eljárást indítottak ellene.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: blikk.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...