Adomány az ácsi kutyusoknak és a családnak

Összefogás a kutyákért – avagy sok kicsi sokra megy!!!

A komáromi Rex Állatvédő Egyesület  posztja mélyen felkavarta a győri és Győr környéki állatbarátokat. A Rex képei önmagukért beszéltek, így nem volt kérdés: összefogásra van szükség. A felajánlott egy-egy ezer forintból és néhány doboznyi otthon fellelt élelmiszerből szép mennyiségű adomány jött össze, nem csak a kutyusoknak, de hátrányos helyzetben levő gazdijaiknak is. A mai nappal két fuvarnyi adomány indult útnak, és ha van még olyan jó szándékú ember, aki szeretne segíteni, akár tárgyi adománnyal akár anyagilag, az a komáromi Rex Egyesületen keresztül megteheti.

Előzmények:

Az ácsi önkormányzat lakossági bejelentésekért felelős munkatársa kereste meg a napokban egyesületünket, miután egy bejelentett helyszínen döbbenetes dolgokat tapasztaltak. Megkértek minket nézzük meg, tudunk-e valamit tenni. Kimentünk a helyszínre, és a döbbenet részünkről sem maradt el. Két csont és bőr kutyát találtunk, és három asszonyt, akik nagyon szeretik kutyáikat, de olyan élethelyzetbe kerültek egy éve, hogy csak áztatott kenyérrel tudták kutyáikat etetni. Oltatni, chippeztetni pedig már végképp nem futotta.

Az első kérdésünk az volt MIÉRT NEM KÉRTEK SEGÍTSÉGET??? Miért kell megvárni, hogy egy állat ilyen állapotba kerüljön? A válasz csak a csend volt, és az arcukra kiülő szégyenérzet, ami vegyült a félelemmel, hogy elvisszük tőlük szeretett kutyáikat. Beszélgetésünk során kiderült, hogy a családfő, a lányok édesapja 1 éve halt meg. Az édesanyjuk nyugdíj előtt áll, és semmi jövedelme nincs, az idősebbik testvér pedig beteg gyermekével van gyesen, és csak a fiatalabbik lány dolgozik, akinek majd fele fizetését vonják. Azt gondoljuk ez kimeríti a nehéz élethelyzet fogalmát. Nem volt kérdés egyetlen pillanatig sem, hogy segítünk. A kutyusok jól szocializáltak, nagyon ragaszkodnak a gazdáikhoz. Ez is azt mutatja, hogy foglalkoznak velük, szeretgetve vannak, de sajnos ez ebben az esetben nagyon kevés. Maci, és Öcsi, a nevük ellenére szuka kutyusok. Mi van ha tüzelni kezdenek, és vemhesek lesznek? Mi van ha valamelyik megbetegszik?

Elég egy kullancs csípés, és máris nagy a baj, mert nincs pénz a kezelésére, mivel még az oltásra, és a chipre sem volt. Az önkormányzat dolgozójának hálás köszönet, amiért azonnal rohant egy zacskó tápért. Mi vittünk nekik féreghajtót, és bolhairtó nyakörvet, valamint konzervet. Az élelmük egy hétre elegendő. Utána sem hagyjuk őket magukra, ám most arra szeretnénk kérni a jóérzésű állatbarátokat, hogy nyújtsunk kezet a bajban lévő felé, hogy át tudják vészelni a következő hónapokat, amíg rendeződik sorsuk, amíg munkát talál a nagyobb testvér is. Szükség lenne tápra, oltásra és chipre a kutyusoknak, és tartós élelmiszerre a családnak. A felajánlásokat előre is köszönjük, mi is és a család is, mert ezáltal nem kell megválniuk szeretett kutyáiktól.

SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!!!

Élelmiszer felajánlásaitokat a következő számon várjuk: 0630-5474920

Aki pedig megteheti, kérjük utaljon néhány száz forintot, amiből olyan tápot veszünk a kutyáknak, ami a felépülésüket szolgálja, illetve első körben oltásaikat, chipjüket megkaphatják. Bármire is szánjátok a támogatásotokat, kérjük jelöljétek meg a tárgyban. Minden felajánlást megköszönve, támogatásaitokat a következő számlaszámra várjuk:

Rex Komáromi Állatvédő Egyesület 63200030-15308177 (Pannon Takarék Bank)
IBAN számlaszám : HU31632000301530817700000000
BIC kód : TAKBHUHB

NAGYON KÖSZÖNÜNK MINDEN SEGÍTŐSZÁNDÉKOT!

A Rex Komáromi Állatvédő Egyesület profiloldala

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...