Állatvédelmet tanultak a leendő tanárok

Állatvédelmi kurzust tartott pedagógushallgatóknak a Kaposvári Egyetem az Országos Állatvédőrség Alapítvány Cerberos Munkacsoportjával közösen – tájékoztatta az egyetem az MTI-t.

A civil szervezet kezdeményezésének helyet adó kampuszon az országban elsőként nyílt lehetőség egy 30 órás – szabadon választható – előadássorozatra, amelynek keretében a felelős állattartás elméleti és gyakorlati oktatását sajátította el 33 hallgató.

A hallgatók az elméleti órákon betekintést nyerhettek, hogy miként zajlik egy foglalkozás, milyen témaköröket lehet kapcsolni hozzá más tantárgyakból (környezetismeret, biológia, kémia, jog, földrajz, stb.), hogyan hasznosítható az állatterápia a tanulás során. Megismerkedtek az állatok segítségével tartható foglalkozások gyerekekre gyakorolt pozitív hatásaival, és átfogó képet kaptak az állatvédelemmel szorosan összekapcsolható felelős állattartás fontosságáról.


A képen: Dorogi Zita beszél a felelős állattartásról.

A januárban véget ért kurzust a hallgatók és az előadók egyaránt pozitívan értékelték – áll az egyetem közleményében.

Hangsúlyozták: a leendő pedagógusok az e téren megszerzett ismereteiket nemcsak a felelős állattartás oktatásában alkalmazhatják, hanem más tantárgyi ismeretek átadásakor, valamint az általuk tanított speciális igényű gyermekeknél is.

Az állatterápia elősegítheti például a szociális készségek javulását, a kommunikációt, és jól alkalmazható az összpontosítás, valamint a gyermek önbecsülésének növelésére is – írták.

Az első kurzus fogadtatása és tapasztalatai alapján az alapítvány szeretné kiterjeszteni a programot, lehetőséget adva az ország többi felsőoktatási intézményében tanuló pedagógushallgatóknak a felelős állattartás és az állatterápia ismereteinek elsajátítására.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: MTI
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...