Saját KB bal
Saját KB jobb

Ivartalanítási program az Illatos úton

Újra elindítja fél éves programját a Vigyél Haza Alapítvány: az akció keretében a júniusig a budapesti Illatos úti telepről örökbe fogadott szuka kutyákat ingyen ivartalanítják.

A kutyák túlszaporodásának és utcára kerülésének csökkentése érdekében szervezi meg a Vigyél Haza Alapítvány az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálattal együttműködésben idén is az ingyenes ivartalanítási akciót – közölte az alapítvány.

A szervezet ebben az évben júniusig vagy az első 100 állat örökbeadásáig vállalja a telepről befogadott szuka kutyák ivartalanítását annak érdekében hogy ne kerüljön évente több száz kiskutya az ebtelepekre.

A program keretében minden öt hónaposnál idősebb, az Illatos útról örökbe fogadott szuka kutya új gazdája az ivartalanítás elvégeztetésére jogosító kupont kap, amely tartalmazza az állatba ültetett mikrocsip adatait. Az ily módon azonosítható kutya új tulajdonosának fel kell vennie a kapcsolatot az alapítvány munkatársaival, akik időpontot egyeztetnek a beavatkozásra szerződött állatorvossal.

Az akció további előnye, hogy az ivartalanított, mikrocsipezett kutyák gazdái mentesülnek az ebadó alól.

A program további részleteit az alapítvány (www.vigyelhaza.hu) és az állategészségügyi szolgálat (www.ebtelep.hu) honlapján ismerhetik meg az érdeklődők.

A Vigyél Haza Alapítvány hat éve dolgozik az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatnál lévő árva kutyák életkörülményeinek, örökbefogadási esélyeinek javításáért. Eddig a szervezet munkatársai több mint 500 állatot segítettek befogadó gazdához. Tavaly nyáron egy okostelefonra készített applikációval segítették az eltűnt kutyák megtalálását.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: metropol
Képek: ebtelep.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...