Lelkes gazdák és kutyáik jelentkezését várja a Családi Kutya Program

Egy régebbi tanulmány kimutatta, hogy a kutyák segítségkérő viselkedésüket az adott helyzethez tudják igazítani, mert olyan emberre néznek, aki képes segíteni a jutalom megszerzésében. Jelen vizsgálatunkban arra szeretnénk választ kapni vajon a kutyák élettelen partnerekkel szemben is mutatják-e ezt a flexibilis segítségkérést.

Két kísérlethez is kéri segítségeteket a Családi Kutya Program, és mielőtt bárki a kísérlet szó hallattán megijedne, jelezzük, hogy semmi rosszra nem kell számítani, sőt, a kutyusok finom falatokkal a hasukban térnek haza.

A tesztek a kutyák viselkedését vizsgálják bizonyos helyzetekben.

Az egyik teszt:

Egy nem mindennapi tesztben egy távirányításos autó és egy daru lesznek a segítségnyújtó partnerek. Lássuk, kihez fordul a kutya…

Ilyen kutyákat várunk a tesztre:

Virslivel motiválható, 1 évnél idősebb kutyák
Ennyi idő szükséges a teszt végrehajtásához: 40-45 perc

A másik teszt:

Korábbi vizsgálatokból tudjuk, hogy a kutyák hajlandóak két étel-mennyiség közül a kisebbet választani, ha a választást megelőzően láthatták, hogy a kísérletvezető a kisebb mennyiséget részesítette előnyben. Jelen vizsgálatunk során arra keressük a választ, vajon a kutyák a fenti példához hasonlóan hajlandóak-e a kisebb mennyiséget választani, ha azt előzőleg ember helyett egy élettelen mozgó tárgy (távirányításos kisautó) preferálta?

Arra is kíváncsiak vagyunk, vajon az előzetes tapasztalat ezzel a mozgó tárggyal befolyásolja-e a kutyák viselkedését a preferencia tesztben?

Ilyen kutyákat várunk a tesztre:

Száraztáppal motiválható, 1 évnél idősebb kutyák
Ennyi idő szükséges a teszt végrehajtásához: 30-40 perc

Az alábbi időpontokban van lehetőség a tesztre jönni:

Előzetes egyeztetés alapján bármikor

Jelentkezés:

Gergely Anna, e-mail: [email protected]

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...