Akkor most lesz Debrecenben kutyakorzó vagy sem?

Keresik neki a helyet. Eddig 170 gazdit büntetett meg a közterület-felügyelet. A debreceni önkormányzat támogatja egy új kutyafuttató megépítését, azonban az első kijelölt helyszínt a környékbeli lakók ellenállása miatt el kellett vetni. Pedig a póráz nélküli kutyasétáltatás közterületen akár 150 ezer forintra is bírságolható. – írja a civishir.hu

Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora a Kossuth Rádió Napközben című adásában azt mondta, nem érdemes azt taglalni, hogy kötelező-e a településeknek kutyafuttatókat kialakítani vagy sem, a lényeg, hogy a városi ebek számára kialakított területekre komoly a társadalmi igény – írja a hirado.hu.

Gábor Zsombor, a városüzemeltetési osztály vezetője elmondta, Debrecenben egy hivatalos kutyafuttató van, a Fényesudvarban. Az ebek póráz nélküli sétáltatására kijelölt hely nincs körbekerítve, és „egy kis hiányossággal küszködik”. Debrecen városa évek óta szeretné, hogy több kutyafuttató legyen a településen, de idáig erre nem volt lehetőség – mondta.

A Tócóskertben majdnem lett

A Tócoskertben volt próbálkozás: tavaly lakossági fórumot tartottak, ahol a 40-50 résztvevő egyhangúlag támogatta, hogy kulturált körülmények között kutyafuttató működjön a lakótelepen. A lakók közül azonban 60-70-en aláírtak egy kérvényt, hogy ott mégse épüljön kutyafuttató, legyen inkább máshol. Jelenleg ezért új helyet keresnek neki. – A létesítés költsége pár százezer, esetleg egymillió forint, az üzemeltetése pedig havi néhány tízezer forintból megoldható – tette hozzá az osztályvezető. Gábor Zsombor azt is elmondta, a mostani helyzet ellenére azért büntetnek mégis, mert a szabálysértési törvény lehetőséget ad arra, hogy ha valaki megvalósítja a veszélyeztetés kutyával tényállását, akkor a város bírságot rójon ki. Debrecenben tavaly a közterület-felügyelet nagyjából 170 esetben tett szabálysértési feljelentést vagy élt a helyszíni bírságolás lehetőségével. Ez a Debrecenben tartott ebek számához képest elenyésző mennyiség – mondta a Kossuth Rádióban Gábor Zsombor.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: civishir.hu

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...