Saját KB bal
Saját KB jobb

Két magyar kutyás film is várható idén a mozikban

Az utóbbi években nem láttam a mozikban jó kutyás filmet (sőt, személy szerint a 2009-es Hachiko óta nem igazán tudok említeni ilyet), magyar készítésűvel pedig kizárólag a tévében találkoztam (Kántor). Idén végre két magyar kutyás film is látható lesz a mozikban.

Az egyik film a Mundruczó Kornél rendezte „Fehér Isten”. A film röviden arról szól, hogy a bevezetett ebadó miatt tömegesen tesznek ki kutyákat az utcára. A film főhőse a kamasz Lili, akinek az apja szintén kirakja a család kutyáját, a kislány pedig a keresésére indul.

A filmben 200 kutya szerepelt, ebből 150 kutya menhelyi, akiket a közös munka után sem szerettek volna a film készítői sorsukra hagyni, így a film honlapján örökbefogadási lehetőséget biztosítottak a „kis színészeknek”. Korábbi cikkünkben részletesen írtunk az egyedülálló kampányról.

A film készítéséről egy rövidfilm:

A másik film a „Mancs”, amely – mint címe is mutatja – a híres mentőkutya és gazdája kalandjairól szól.  Mancs a miskolci Spider Mentőcsoport mentőkutyája volt, több életet is megmentett a katasztrófák helyszínein. Nagy média nyilvánosságot kapott, amikor egy törökországi földregés után több nappal élve talált meg egy kislányt a romok alatt.

Pejó Róbert rendezte a filmet. Mancs gazdáját Trill Zsolt, a címszereplőt pedig Alex, a gyönyörű németjuhász kutya alakítja. Valószínűleg csak az év végén láthatjuk a mozikban. Több információt a filmről az origo oldalán találtok.

Egyébként a filmnek már saját facebook oldala is van: https://www.facebook.com/mancsfilm

Mi már kíváncsian várjuk mindkét filmet! Reméljük hamarosan több kutyás filmet is ajánlhatunk!

 

Sziládi-Kovács Hajni

 

Kedvenc kutyás filmjeink

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...