Saját KB bal
Saját KB jobb

A Frank-hegyi kutyás incidens vizsgálati eredménye

A Pilisi Parkerdő Zrt. a Frank-hegyen történt 2014. január 7-i esettel kapcsolatban a kutya gazdáitól megkapott, vért ábrázoló fénykép alapján ismételt vizsgálatot folytatott, melynek eredményei a következők.

• A gazdával történt múlt csütörtöki személyes találkozás során és a vért mutató fénykép kézhezvétele után sikerült azonosítani a vér helyét, ahonnan még minimális, de laboratóriumi vizsgálathoz megfelelő mennyiségű vért és szőrt gyűjtöttek a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai.
 
• A minták laboratóriumi bevizsgálása a tegnapi napon azt az eredményt hozta, hogy a vér és a szőr kutyától származik. A vizsgálat ennél többet (pl. kutya fajtája, neme) nem állapított meg.
 
• Az ügyben megkérdezett vadász a laboratóriumi vizsgálat eredményének ismeretében ismételten azt közölte a Pilisi Parkerdő Zrt-vel, hogy a szabálytalanul sétáltatott, őzeket kergető kutyára riasztólövést adott le.
 
• Tekintettel az ügy súlyára a Pilisi Parkerdő Zrt. a vadásszal kötött vadászati szerződést a jogkövetkezményekre való tekintet nélkül azonnali hatállyal felmondta.
 
• A Budaörsi Rendőrkapitányság hivatalos vizsgálatot indított a január 7-i sajnálatos esettel kapcsolatban, melyhez a Pilisi Parkerdő Zrt. valamennyi rendelkezésre álló információt és dokumentumot átad.
 
• Sajnáljuk, hogy a kutya gazdái problémájukkal elsőként nem Társaságunkhoz, hanem a széles nyilvánossághoz fordultak. Nem juttatták el számunkra haladéktalanul a lelövéssel kapcsolatban fontosnak vélt bizonyítékokat, a vért mutató fénykép csak mintegy két nappal az eset után került a Parkerdőhöz.
 
• Társaságunk ezúton is megerősíti azt a szándékát, hogy a hasonló problémák elkerülése, a város közeli vaddisznó állomány csökkentése, valamint a felelős erdei kutyatartás kultúrájának kialakítása érdekében a közeljövőben kerekasztalra hívja az érintetteket. Mindezek mellett a következő vadászidény kezdetéig felülvizsgálja a térségre vonatkozóan kötött vadászati szerződéseket és a Frank-hegy környékén lévő lesek elhelyezkedését.
 
 
Pilisi Parkerdő Zrt.
 
Fotó: facebook.com/tolvajkergetok
 
 
 
(kutyabarát.hu)
 
 
 
 
Forrás: parkerdo.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...