Kutyája mentette meg a fulladástól a kiképzőt

A kutyatréner szerint valószínűleg nem érte volna meg az újévet, ha nincs mellette a 17 hónapos Nell, mert megfulladt volna egy darabka csokoládétól. A kutya ösztönösen jól cselekedett.

Amikor Lesley Hailwood elkezdett fulladozni az egy pillanattal előbb bekapott csokoládétól, kutyája, Nell nem vesztegette az időt: felugrott a kanapéra és keresztben rávetődött a nőre. Ezzel pontosan azt a hatást érte el, mint hogyha Heimlich-fogást alkalmazott volna egy ember: a légcsőbe jutott falatot így tudta hirtelen kiszorítani, ezzel pedig megmentette Lesley életét.

A 17 hónapos németjuhász-retriever keverék a nő elmondása szerint még soha azelőtt nem ugrott így fel, ami a vakvezető kutyák kiképzésével foglalkozó tréner számára csak egyet jelenthet: Nell pontosan tudta, hogy baj van, és ösztönösen cselekedett. Nem csoda hát, ha már most szomorúan gondol a pillanatra, amikor Nelltől búcsút kell vennie, ugyanis miután befejeződött az oktatása, márciusban új gazdához kerül, egy gyengén látó emberhez.

Akármivel próbálkoztam, a csokoládé beragat. Elkezdtem gurgulázó hangokat kiadni. Hihetetlenül megkönnyebbültem, amikor Nell jött és megmentett” – mondta Lesley, és hozzátette, hogy számos kutyával volt már dolga azelőtt, de ez a mértékű tudatosság és okosság mégis meglepte. „Ez csupán egy újabb példája annak, hogy a vakvezető kutyák mennyire tehetségesek” – erősítette meg a kiképzéssel foglalkozó szervezet szóvivője is. „Sok esetben ösztönösen tudják, hogyan kell segíteni. Nell nélkül valószínűleg Lesley igencsak nagy bajban lett volna.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: ma.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...