Saját KB bal
Saját KB jobb

Ti szórakoztok, az állatok szenvednek.

Tegnap, 2014.01.11-én több állatvédő csoport is részt vett a Fővárosi Nagycirkusz előtt megrendezett tiltakozáson.

„A tiltakozásunk, vagy ahogy tetszik, tüntetésünk célja az, hogy felhívjuk azon emberek figyelmét, akik állatos cirkuszokba járnak. hogy valójában miért is fizetnek, min „szórakoznak” olyan jól. Továbbá tájékoztatást szeretnénk adni arról hogy miért ne járj állatos cirkuszokba és miért járj olyan cirkuszokba, ahol viszont az emberek nem használják ki az állatokat, hanem csakis a saját tehetségüket mutatják be! És hogy mit is takar az hogy ÁLLATOS CIRKUSZ?…az állatok szörnyű körülmények között való tartását kis ketrecekben, sok esetben még megfelelő alap ellátást sem kapnak (gondolok itt vízre és élelemre), a show kezdetéig ezekben a kis cellákban raboskodnak. Nah és a SHOW ugyebár, amit ti ott láttok mind szép és jó, csak ámultok meg bámultok, hogy milyen okosak azok az állatok meg milyen jópofák, de azt nem tudjátok, hogy ennek valójában milyen ára is van…(TI FIZETTEK, ŐK MEGFIZETNEK! ) …hogy a rendszeres verések és megfélemlítések hatására és hogy kapjanak élelmet kénytelenek produkálni magukat nektek. Rengetegen közülük megcsonkítva élik mindennapjaikat…csakhogy a kedves idomárba ne tehessenek kárt. Mindennapos szenvedésükért mi emberek vagyunk a felelősek!!! Viszont most mi lehetünk azok is, akik ennek megálljt mondanak!” – írják a Facebookon a tiltakozás szervezői.

Továbbá arra kérik az embereket, hogy „ne látogassatok olyan cirkuszt, ahol állatokat használnak ki a mi „szórakozásunkra”! Több európai országban már betiltották az állatok „használatát” a cirkuszokban. Reméljük egyszer Magyarország is eljut idáig!”

Csak remélni tudjuk, hogy nem ennyire drasztikus a helyzet a magyar cirkuszokban, azonban mi is egyértelműen elítélünk mindennemű kínzást az állatokkal szemben.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...