Örökbefogadás másképp: kutya mellé barátnőt is adnak

Barátnőt is kaphat az a jelentkező, aki hazaviszi Mókust, a négyéves, fajtatiszta, törzskönyvezett német bokszert egy pesti menhelyről. Az állatvédők úgy gondolták: együtt adják örökbe a lányt és az ebet.

Nem min­dennapi ötlettel álltak elő a Noé Állatotthonban: kutya mellé barátnőt is adnak.

Mókus először két éve, súlyos lábsérüléssel került hozzánk, mert fennakadt egy ke­rítésen. Majdnem elvesztette a lábát. Miután meg­gyógyult, sikerült gazdit találni neki, de nem érezte jól magát, így a nyáron visszakerült hozzánk, azóta elválaszthatatlanok vagyunk, folyton a nyomomban jár – meséli a Borsnak Csilla.

A lánynak azonban már van egy kutyája, aki mellé nem tudja hazavinni Mókust. Ekkor jött a rendhagyó ötlet: mivel Csillának nincs párja, a kutyának pedig gazdija, így a jelentkezők mindkettőt megkaphatják.


Csilla és Mókus elválaszthatatlan, így együtt lehet őket örökbe fogadni (Fotó: Fejér Bálint)

Nemrég tettük közzé a felhívást, de máris akadtak jelentkezők, egyikük még egy csokor virágot is küldött, igaz, névtelenül – mondja Csilla, aki azt is elárulja: utoljára karácsony előtt próbálták örökbe adni Mókust. – Sajnos ott sem maradhatott, így ismét nálunk kötött ki. Szilveszterkor elvittem magammal vásárolni kocsival. Amikor megálltunk, sehogy sem tudtam kiimádkozni az autóból. Rájöttem, azért, mert legutóbb én vittem el az új gazdáihoz, és attól félt, hogy ismét otthagyom valahol. Látszott, hogy ezt nem szeretné – teszi hozzá a lány.

Az állatotthon XVII. kerületi telephelyén egyébként nem Mókus az egyetlen, aki új gazdira vár: több száz kutya és macska, köztük negyven bokszer szeretné új családban kezdeni az új évet – igaz, hozzájuk már nem adnak barátnőt.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: borsonline
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...