Ilyen lenne a tökéletes kutya?

Állítólag okos, egészséges és nem öregszik. Kívülről legalábbis. „Hogy tessék, mi van?” Nekünk is pontosan valami ilyesmi volt a legelső reakciónk, amikor ebbe a hírbe botlottunk, de hamar rá kellett jönnünk, hogy az elsőre, másodszorra és sokadszorra is abszurdnak tűnő „tökéletes kutyákra” van igény.

Mint kiderült, egy neves tenyésztő már évtizedek óta dolgozik egy olyan kutyafajta kitenyésztésén, ami azon túl, hogy egészséges és okos, ráadásként élete végéig megőrzi bájos, kölyökpofiját. Több kutyafajtát keresztezett sikertelenül, mire a King Charles spániel, a bichon frise és a pudli keverékéből megszülethetett az első alom cava-poo-chon.

Lássuk, mit tudunk erről az új fajtáról, amit az amerikai Kennel Club egyelőre még nem hajlandó önálló fajtaként kezelni. Nos, az biztos, hogy baromi drága: egy-egy cava-poo-chon kiskutya 2000 és 3500 dollár (átszámolva 440 és 770 ezer forintért). Cserébe legalább sokáig él: a tenyésztő, Linda Rogers elmondása szerint a fajta tagjai minden további nélkül elélnek vagy 20 évig is, hipoallergén, a leendő tulaj pedig még azt is kiválaszthatja, hogy göndör, vagy extra göndör szőre legyen kedvencének.

Az első generációs cava-poo-chonok gazdái egyébként nagyon elégedettek: a kutyák szerintük könnyen tanulnak, türelmesek, imádnivalóak és természetesen nagyon szépek.

Kétségtelen, cukipofák. Ám ettől függetlenül a magunk részéről – ha már választani kell – szívesebben voksolnánk egy természetes úton, genetikusok nélkül született keverék kiskutya mellett.

 

(kutyabarát.hu)

 

 
Forrás: hir24.hu
Kép: cavapoochon.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...