Saját KB bal
Saját KB jobb

Csodakutya: mindenki lemondott róla, de talpra állt

Kenny, a doberman azután bénult le mind a négy lábára, hogy áprilisban az egyik menhelyi gondozó gondatlansága miatt egy fémajtó összezúzta a gerincét a nyakánál. A 10 év körüli kutyáról a Los Angeles-i dobermanokkal foglalkozó menhely elmondása szerint már mindenki letett, még a kihívott állatorvos is azt javasolta, hogy altassák el, mert soha többet nem fog járni. – írja a hír24.hu

A menhely tulajdonosa azonban nem tett le Kennyről, úgy gondolta jár neki még egy esély, ezért az egyik neves kisállatok rehabilitációjával foglalkozó központhoz, a Two Hands Four Paws-hoz fordult. A központ vezetője, Leslie McMahon a Huffington Postnak elmondta, miután elvégezték Kennyn a szükséges neurológiai vizsgálatokat, azonnal megkezdték a rehabilitációját.

„Egy nagyon hosszú hónapon keresztül, minden nap legalább négy órát tornáztattuk, hogy az izmai erősek maradjanak. Emellett úszással, masszázzsal, lézerrel és akupunktúrával is kezeltük. A lábai kezdetben olyan gyengék voltak, hogy még az is gondot okozott neki, hogy segítséggel járni tudjon.” A csapat a nehézségek ellenére fáradhatatlanul dolgozott Kennyvel, ám egy szörnyű napon – amikor a kutya már a vizeletét sem tudta uralni – úgy látszott, minden hiába.

Ekkor néhány nagylelkű idegennek köszönhetően, Kenny története az internetre is felkerült, a Facebookon keresztül pedig rengeteg eljutott, akik adományokkal támogatták a kutya gyógyulását. A befolyó pénznek köszönhetően a rehabilitációs központban elvégezhették a szükséges MRI vizsgálatokat, majd később a gerincműtétet is, ami Kenny gyógyulásához nélkülözhetetlennek bizonyult.

Az idős doberman végül a kis esély ellenére túlélte a műtétet és az azt követő tüdőgyulladást is, de járni még mindig nem tudott. Újabb hetek kitartó rehabilitációja után Kenny csodálatos módon lábra állt, aztán… Hogy mi történt aztán, nézzék meg ezen a megható videón:

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: hir24.hu
Kép forrása: The Huffington Post
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...