Ne vásárolj, fogadj örökbe! Nyílt Nap a HEROSZ Budapesti Állatotthonban

A HEROSZ Budapesti Állatotthon október 12-én nagy szeretettel vár minden érdeklődőt az Állatok Világnapja alkalmából szervezett Nyílt Napjára, ahol a látogatók egy igazán izgalmas, vidám napot tölthetnek el családjuk, állatbarátok és az otthon védencei társaságában.

Idén az eseményre ellátogat, Tornóczky Anita, Falusi Mariann, Kárpáti Rebeka (Miss Universe Hungary 2013) és Besenyei Péter műrepülő világbajnok is, hogy a helyszínen egybegyűltekkel ünnepelje az Állatok Világnapját.

A HEROSZ Budapesti Állatotthon minden ősszel, izgalmas programokkal várja a gyermekeket és a felnőtteket az Állatok Világnapja alkalmából. A szervezők ez évben is számtalan érdekességgel készülnek; lesz kutyaiskolás bemutató a HEROSZ önkéntesei és a gazdára váró kutyusok részvételével és szépségverseny, melyre bárki nevezhet saját kutyusával, vagy az állatotthon egyik védencével. Lesz továbbá állatismereti kvíz szuper ajándékokkal, virtuális örökbefogadás, ingyenes kutyakozmetika, kutyasétáltatás, cica-simogató, majd a nap végén a már megszokott tombola értékes nyereményekkel!  A szervezők a kicsiknek gyereksarokkal és ingyenes lovaglással kedveskednek.

Az esemény egyik meghívott vendége Dr. Juhász Tamás, állatorvos, aki a háziállatok betegségeiről, szakszerű otthoni és orvosi ellátásáról tart előadást. A tavaszi Nyílt Nap elsöprő sikerén felbuzdulva újra ellátogat az állatotthonba a Horkai Állatkoordinációs Központ trénere, Újváry Dóri, aki most sem egyedül érkezik, ezúttal egy mázsás vaddisznóit hozza magával, akiket a bátrabbak meg is simogathatnak. A rendezvényen részt vesznek az Állatvédőrség munkatársai is, akik pedig az állatkínzások és gondatlan tartás felderítéséről fognak beszélni az érdeklődőknek.

A jelenlévők ellátásáról a házias ízeiről jól ismert büfé, valamint a vega kuckó gondoskodnak, de természetesen most sem marad el a már tradíciónak számító közös bográcsozás, melyet ezúttal a MAGGI csapata és profi séfje biztosítanak. A nap folyamán a régi jó retro bolhapiacok hangulatát idézi fel a garázsvásár, melynek bevételét az állatotthonban lakó kutyák, cicák valamint egyéb állatok életkörülményeinek javítására fordítják majd.

A rendezvény 2013.10.12-én, reggel 10.00 órától délután 15.00 óráig áll nyitva a látogatók előtt, Budapest XXII. kerületében, a Brassói és Nyél utca találkozásánál.

Néhány kedvcsináló érv, amely az állattartás mellett szól:

Számos tanulmány kimutatta, hogy a kisállatok jó hatással vannak gazdáikra mind fizikailag, mind mentálisan és érzelmileg:

– Az állatok jelenléte segít a kisgyermekek szociális, fizikai és érzelmi fejlődésben.
– Azok a gyerekek, akik valamilyen állatot tartanak, gyakran kevésbé visszahúzódóak és félősek.
– Sok gyerek háziállatához fordul vigaszért, amikor szomorú, ideges, fél, vagy ha valami      titkot szeretne megosztani valakivel.
– A gyerekeknél a háziállattartás fejleszti a másról való gondoskodás képességét.
– Azok a gyerekek, akiknek a környezetében kutya vagy macska él, kevésbé fogékonyak az allergia kialakulására, mint azok a gyerekek, akiknek nincs háziállata.  Ugyanez igaz az asztma kialakulására is.
– Akiknek kisállata van, alacsonyabb a vérnyomásuk és a koleszterinszintjük, jobban és hamarabb felgyógyulnak egy sebészeti beavatkozás után, és csökkentett kockázati tényezőkkel rendelkeznek a kardiovaszkuláris betegségek esetében.
– A kisállattartók kevesebbszer betegednek meg, súlyos betegségből pedig gyorsabban épülnek fel.-        A kisállattartók általában jobban tűrik a feszültséget, tekintve, hogy a házi kedvencek köztudottan csökkentik a stresszt és ezáltal erősítik az immunrendszert.
– A kutya közvetítésével az ember társasághoz jut, kutyusa révén más gazdikkal is    megismerkedik, séta közben beszélget, ismerősöket szerez. Ez különösen a     magányos emberek számára előnyös. Sok idős ember, ha kutyát vagy macskát tart, tovább is élhet.    
– Végül, de nem utolsó sorban kis kedvencünk megnevettet minket, ezáltal hozzájárul a mentális egészségünkhöz.

Bővebb információt itt találsz a HEROSZ Budapesti Állatotthonról és otthonunk gazdára váró állatairól:

–        https://www.facebook.com/heroszbudapestiallatotthon?fref=ts

–        http://www.herosz.hu/budapest?lang=hu

–        http://www.herosz.hu/budapest_cicak?lang=hu

Állatok világnapja – Történelmi kitekintő
 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...