Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutyafuttatókat is ellenőrzik az egyenruhások Újpesten

Állatvédelmi járőrszolgálatot indítanak a főváros IV. kerületében: a rendőrök és állatmentők a közösen ellenőrzik egyebek mellett a kutyafuttatókat, és tanácsokat adnak az állattartóknak.

Az újpesti önkormányzat a kerületi rendőrkapitánysággal és az Állatmentő Ligával együttműködve kiemelten kezeli az állatellenes cselekményeket. A három szervezet a bejelentések feldolgozásában és az intézkedések során is segíti egymást – közölték.

A járőrszolgálat feladata lesz például a kutyafuttatók és a kötelező mikrocsipek ellenőrzése, az állatkínzások megakadályozása.

Állatkínzással, állatellenes cselekményekkel kapcsolatos bejelentést az Állatmentő Liga SOS-vonalán vagy az [email protected] e-mail címen lehet tenni.

Wintermantel Zsolt újpesti polgármester emlékeztetett: az önkormányzat az elmúlt három évben kilenc kutyafuttatót adott át, köztük egy több mint 10 ezer négyzetméterest a Szilas parkban. A kerület kutyapiszok-gyűjtőket helyezett ki, és különféle akciókkal próbálja rávezetni a kutyatulajdonosokat a sétáltatás szabályainak betartására, illetve arra, hogy takarítsanak el kedvencük után a közterületeken.

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: MTI
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...