Gyilkos automata macska WC-t árulhatnak több online piactéren is

Júliusban egy TikTok-felhasználó egy videót tett közzé, amelyben részletesen beszámolt egyéves sziámi macskája, Mochi szörnyű haláláról. A videó azóta már nem elérhető. A gazdi a cica haláláért egyértelműen az egyik nagy kereskedelmi oldalról vásárolt automata alomládát tette felelőssé. Szerinte a macska feje beszorult, amikor a gép elkezdte a tisztítási ciklusát. A gazdi szerint a gép elvágta a macska torkát és megfulladt az éjszaka folyamán, miközben a család aludt.

Azóta több videó és beszámoló is készült a termékről, amelyekben a tartalomkészítők bemutatták, hogy ez a specifikus modell miért nem biztonságos, és hogyan történhetett a tragédia. A kérdéses automata alomláda egyébként egy ismert gyártó népszerű termékének másolatának tűnik. Még a logó betűtípusa is kísértetiesen hasonlít.

Mochi gazdája megkereste a gyártó céget, akik azóta eltávolították a terméket az online piactérről. Arról nem szól a hír, hogy máshol sem árulják-e már az életveszélyes automata alomláda modellt. A cég egyébként kártérítést fizetett a gazdinak, de csak akkor, ha a vírusként terjedő – és potenciálisan más macskák életét megmentő – videót törli a TikTokról. Illetve, törölnie kellett azt az értékelést is az online piactér termékoldalán, amelyben beszámolt az esetről és negatívan értékelte a gyilkos macska WC-t. Ezt egyébként valamiért nem tudta megoldani, ezért csak átírta a negatív kommentet egy pozitívra.

Nyilván, pénz beszél. Azért kérdéses, hogy abba belegondolt-e a macskáját elvesztő gazdi, hogy a tájékoztatás hiánya és a félretájékoztatás miatt hányan vásárolják meg a terméket.

Bár a gazdi beleegyezett a megegyezésbe azzal a biztosítékkal, hogy ezt a terméket többé nem fogják árulni, ez nem ilyen egyszerű. A jól ismert márka termékének olcsóbb utánzataként forgalmazott alomdobozt a forgalmazó csak márkázta és árulta, nem pedig gyártotta.

Beszámolók szerint sajnos hasonló kialakítású alomláda több online piactéren is kapható. Más-más márkajelzésekkel és más oldalakon, többek között az olcsóbb árairól ismert online piacterek közül is többön. És az emberek bizonyára megveszik őket. Valószínűleg azért, mert néhány ilyen modell az iparágvezető és sokkal biztonságosabb automata alomláda árának körülbelül harmadába kerül. De ennek az árengedménynek ára van: akár a macskánk élete.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.kinship.com/cat-health/automatic-litter-box-deaths-news?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/C_5qdQMPo8P Kép: Photo by Tranmautritam: https://www.pexels.com/photo/gray-and-white-kitten-on-white-bed-2061057/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...