Beacon, az USA tornászcsapatának terápiás kutyája kórházba került

Az Amerikai Egyesült Államok tornászainak állandó segítője Beacon, a terápiás kutya. Ahogy nemrégiben megjelent cikkünkben bemutattuk, a kutyus rendszeresen résztvesz a versenyeken és segíti a versenyzőket a stresszes időszakokban. Most azonban Beacon szorul támogatásra.

Beacon az Egyesült Államok olimpiai tornászcsapatának egy olyan tagja, aki még soha nem állt gerendára vagy korlátra. Az ő feladata, hogy  érzelmi támogatást nyújson az bajnok csapat tagjainak. A napokban azonban az Instagramon közzétett hír szerint Beacon váratlan betegség miatt kórházba került.

„Hihetetlenül nehéz posztot írni.” – írta Callahan Molnar, a kutya gazdája. „Azért döntöttem úgy, hogy megosztom ezt, mert Beaconnek több mint 50 ezer követője van. És tudom, hogy ez azt jelentheti, hogy több mint 50 ezer ember kívánja a gyógyulását és hogy mielőbb egészséges legyen.” A posztban Callahan Molnar leírta, hogy Beacont sürgősséggel szállították kórházba, miután pár napja fennálló tünetei nem enyhültek. A hét elején merevség, nehézlégzés, majd láz lépett fel a kutyánál. A kezelő állatorvosa gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel és hideglézer-terápiával próbálta kezelni, de a tünetei ennek hatására nem csökkentek.

„A tegnapi röntgenfelvételeken folyadék látszik a mellüregében. Ez okozhatja a nehézlégzést.” – írta Callahan Molnar. Mivel az állatorvos aggódott a láz és az egyéb tünetek kombinációja miatt, ő tanácsolta a gazdinak, hogy mielőbb vigye Beacont egy olyan kórházba, ahol szélesebb körű diagnosztika és kezelések állnak rendelkezésre.

Beacon vizsgálatai még folyamatban vannak. A szakemberek több vizsgálatot is végeztek, hogy megállapítsák tüneteinek pontos okát. A kórházban töltött idő alatt biopsziát, valamint ultrahang és CT-vizsgálatot is végeztek rajta. „Néhány diagnosztikai vizsgálatot már elvégeztek, de még több van hátra.” – írta Callahan Molnar.

„Néhány diagnosztikai vizsgálatot már elvégeztek, de még több van hátra” – írta Callahan Molnar. „Úgy tudom, hogy sok lehetséges ok van, ezért sok mindent ki kell zárni”.

Callahan Molnar arra kér mindenkit, akinek fontos Beacon, hogy küldjön neki jókívánságokat. Bármilyen pozitív üzenetnek, gondolatnak, energiának, imának örülnek. Mivel Beacon kezelési költségei már most meghaladják a 12 000 dollárt, és várhatóan még növekedni fognak, ezért a barátok gyűjtést szerveztek. A gyűjtés a Callahan Molnar egyik barátja által létrehozott GoFundMe oldalon zajlik. Itt lehet hozzájárulni a rendkívül fontos terápiás munkát végző kutyus orvosi költségeinek fedezéséhez.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.kinship.com/dog-lifestyle/beacon-olympics-gymnastics-hospital-news?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/C_l6kQqBXcV; Kép: Photo by Svetozar Milashevich: https://www.pexels.com/photo/adult-golden-retriever-close-up-photography-1490908/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...