instagram.com/svrouwendaal

A holland úszónő elhunyt kutyájának ajánlotta olimpiai aranyát

Bár az olimpia véget ért, vannak olyan történetek és pillanatok, melyeket soha nem felejtünk el. Ilyen volt Sharon van Rouwendaal megható tisztelgése kutyája emléke előtt.

A holland úszónő, Sharon van Rouwendaal augusztus 8-án, a 2024-es párizsi olimpián aranyérmet nyert a 10 km-es hosszútáv úszásban. Saját elmondása szerint győzelmét azonban nemcsak sportteljesítményének köszönheti, hanem annak az érzelmi motivációnak is, amelyet szeretett kutyája, Rio adott neki. Rio, a pomerániai törpespicc, májusban hunyt el, és az úszónő ezzel az aranyéremmel tisztelgett emléke előtt.

Rio nevét a 2016-os riói olimpiáról kapta, ahol Sharon először nyert olimpiai aranyérmet ugyanebben a számban. Az olimpiai bajnok számára Rio több volt, mint egy egyszerű háziállat.  Igazi társ volt, aki a legnehezebb pillanatokban is mellette állt. Az úszónő Instagramon osztotta meg fájdalmát, amikor május 7-én elbúcsúzott kedvencétől. „Ma el kell búcsúznom a kis barátomtól, aki a világ legjobb érzését adta nekem, jobbat, mint bármelyik érem, amit valaha nyertem, jobbat, mint bármelyik úszásélményem” – írta szívszorító posztjában.

Rio halála mélyen megérintette Sharon-t, aki elmondása szerint úgy érezte, hogy „megállt a világ”, és elvesztette motivációját az úszáshoz. Még azt is elárulta, hogy kifejezetten Rio miatt vásárolt egy házat, ahol együtt élhettek volna a 2024-es párizsi olimpia után. Az úszónő édesapja azonban arra bátorította, hogy folytassa a versenyzést, és ússzon Rio emlékére. Ennek hatására úgy döntött, hogy még egy olimpián részt vesz, és Rio emlékére úszik.

A verseny előtt Sharon egy különleges gesztussal tisztelgett kutyája előtt: a kutya mancsa mintáját tetováltatta a csuklójára, három nappal Rio hamvasztása után. „Úgy döntöttem, hogy próbálkozom, és teljes szívemből úszom érte – és sikerült – nyertem neki” – mondta Sharon a We Rate Dogs  oldalnak adott interjújában.

Amikor Sharon van Rouwendaal felért a csúcsra, és aranyérmet nyert a 2024-es párizsi olimpián, könnyek között emelkedett ki a Szajnából, miközben megcsókolta és a csuklóján lévő tetoválásra mutatott. Ez a pillanat mind a sportvilág, mind a közönség számára emlékezetes marad.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sharon van Rouwendaal (@svrouwendaal) által megosztott bejegyzés

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...