Képernyőfotó, Youtube/Movie Collector

Alain Delon végső nyughelye kutyái mellett lesz

Amennyiben családja teljesíti akaratát, a színészlegenda a kutyái sírja melletti kápolnában kerül végső nyugalomra.

Alain Delon, a francia filmművészet egyik legmeghatározóbb alakja, 2024. augusztus 18-án, 88 éves korában elhunyt. A színész nemcsak világhírű szerepeiről, hanem kutyái iránti mély szeretetéről is ismert volt. Halála előtt Delon kifejezte végakaratát, hogy kedvenc négylábú barátai mellett szeretne nyugodni.

Kutyák, a hűséges társak

Alain Delon számára kutyái mindig is különleges helyet foglaltak el az életében. Gyakran nyilatkozott arról, hogy ezek az állatok nemcsak házi kedvencek, hanem valódi társak, akikben mindig megbízhatott. A színész életének különböző szakaszaiban több kutyája is volt, akik hűségesen kísérték őt a mindennapokban, és velük töltött idejét rendkívül értékesnek tartotta.

Különösen fontos volt számára Loubo, egy német juhász, akivel sokszor látták együtt. Delon többször hangsúlyozta, hogy kutyái voltak azok, akik igazán megértették őt, és akikkel mély érzelmi kötődést alakított ki. Végakaratában kifejezetten kérte, hogy ha eljön az idő, kutyái mellé temessék el.

Alain Delon utolsó éveit Svájcban töltötte, egy csendes vidéki birtokon, ahol kutyái is nyugodtak. A kutyák sírhelyei mellé egy kápolnát építtetett, ahol végső nyughelyét jelölte meg.

Így szeretném: kutyáimmal együtt leszek a kis kápolnánkban. Temetőbe vigyenek? Itt vagyok otthon, ez az én és a kutyáim földje, ez lesz a legfőbb luxus, amit el tudok képzelni magamnak.

Franciaországból a világhír felé

Alain Delon karrierje során számos emlékezetes szerepben tűnt fel, amelyek a francia és az európai filmművészet egyik ikonikus alakjává tették. Az áttörést a „Rocco és fivérei” (1960) című film hozta meg számára, ahol Rocco Parondi szerepét játszotta el. Luchino Visconti rendezésében ez a film alapozta meg Delon nemzetközi hírnevét. Karrierje során több jelentős elismerésben részesült. 1985-ben elnyerte a César-díjat a legjobb színész kategóriában a „Notre Histoire” című filmben nyújtott alakításáért. 1995-ben megkapta az Európai Filmakadémia Életműdíját, 2019-ben pedig a Cannes-i Filmfesztiválon életműdíjjal tüntették ki, Filmjei máig meghatározóak a filmművészet történetében.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás:Wikipedia

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...