Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Courtney Wentz on Unsplash

Háztüzet okozott a kutya, mert megrágott egy tápegységet

A biztonsági kamera felvételén látszik, hogy milyen gyorsan és váratlanul történt a baj.

Egy beltéri biztonsági kamera felvételei rögzítették azt a pillanatot, amikor egy kutya akaratlanul háztüzet okozott, miután megrágott egy hordozható lítiumion-akkumulátor tápegységet A Tulsa Tűzoltóság (Oklahoma) által közzétett videóban két kutya és egy macska látható a nappaliban, mielőtt egy szikra tüzet okoz, ami perceken belül elterjedt.

Andy Little, a Tulsa Tűzoltóság közkapcsolati tisztje elmondta, hogy a háziállatok a kutyaajtón keresztül menekültek ki, és a helyi média jelentései szerint a család is biztonságosan kijutott.

„Ha nem lett volna kutyaajtó, nagyon valószínű, hogy nem élték volna túl,” mondta a CBS helyi állomásának, a KOTV-nek.

Hogyan hagyjuk biztonságban háziállatainkat otthon?

A felvételt látva nem kell magyarázni, hogy mennyire fontos hogy háziállataink biztonságban legyenek, amikor egyedül maradnak otthon. Íme néhány tipp, amire figyelni kell:

Elektromos eszközök és kábelek elpakolása: Biztosítsuk, hogy minden elektromos eszköz és kábel elérhetetlen helyen legyen, hogy a kutyák és macskák ne férhessenek hozzájuk. A megrágott kábelek és eszközök is tüzet okozhatnak.

Kis méretű tárgyak elrejtése: Olyan tárgyakat, amelyeket a háziállatok lenyelhetnek vagy megrághatnak, mint például elemek, gombok vagy éles tárgyak, biztonságos helyen kell tartani.

Kisállat-barát hely kialakítása: Hozzunk létre egy biztonságos területet a háziállatok számára, ahol nem érhetik el a veszélyes tárgyakat. Ez lehet egy külön szoba vagy egy elzárt rész a lakásban.

Tűz- és füstérzékelők telepítése: A megfelelően működő tűz- és füstérzékelők segíthetnek időben észlelni a veszélyt, és lehetőséget adnak a gyors beavatkozásra.

Az elővigyázatosság és a megfelelő óvintézkedések segíthetnek megelőzni a hasonló baleseteket, és biztonságban tartani szeretett háziállatainkat.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: BBC

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...