Saját KB bal
Saját KB jobb

Közel 200 000 dollárt gyűjtött egy cicamenhelynek a TikTok sztár

Sok érdekes és népszerű kontent van a TikTok-on. Például az az oldal is, ahol elhanyagolt udvarokat és kerteket tesz rendbe egy srác. Olyan embereknek segít, akik nem tudják karbantartani a kertjüket, vagy az olyan mértékben harapózott el, hogy már profi segítség szükséges. Hogy mi az érdekes a durván elfajzott gyep karbantartásban? Ezt mindenki ítélje meg maga. Valószínűleg mégis van benne valami, hiszen a texasi Corpus Christiben található SB Mowing nem véletlenül gyűjtött össze 3,4 millió követőt.

Spencer munkája tehát nem könnyű, hiszen sokszor tényleg az elemekkel kell harcolnia, hogy egy-egy kertet rendbe tegyen. Talán a dzsungelharc kifejezés sem túlzás. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Spencer a meló mellett ne venné észre, ha segítség kell. Egy legutóbbi küldetésén egy sérült, segítségre szoruló macskát talált. „Amikor összeszedtem a szemetet és kacatot, megláttam, hogy csak fekszik ott.” – mondta a mentésről és a kerttakarításról közzétett TikTok videójában. „Hagyta, hogy megsimogassam, meg minden, de nem mozdult. Azt hiszem, egy seb van a lábán.” Nem teketóriázott, azonnal segítséget kért. És, bár többször elutasították, nem adta fel, és így került a cica egy helyi macskamentő szervezethez.

A menhelyen kiderült, hogy a megtalált kandúr súlyosan megsérült, valószínűleg más kóbor állatokkal való harcból kifolyólag.

Ezért elvitték a macskát a szervezet egészségügyi központjába, ahol antibiotikumot, féregtelenítő gyógyszert, ételt és egy kényelmes fekhelyet kapott, ahol gyógyulhatott. A megtaláló SB-nek nevezte el a cicát.

Amint készen áll rá, SB is megkapja majd a szükséges oltásokat, mikrochipet és ivartalanítani fogják. Az Edgar and Ivy’s Cat Sanctuary elsősorban a helyi menhelyektől veszi át az eutanázia-listán szereplő macskákat. Mint a legtöbb állatvédő szervezet, csak a pénzügyi korlátok szabnak határt a tevékenységüknek. Mivel a szervezetben önkéntesek dolgoznak, ezért a munkájukért nem kapnak fizetést.

Amikor Spencer megtudta, hogyan működik a szervezet, azonnal segíteni akart. Ezért létrehozott egy GoFundMe-t a menhely számára. „Ők egy csodálatos szervezet, és a céljaik és a küldetésük nagyon közel áll az enyémhez, ezért nagyon szeretnék segíteni nekik.” – mondta.

TikTok követői meghallották a felhívást, és a GoFundMe több pénzt gyűjtött össze, mint Spencer valaha is gondolta volna.

Jelenleg a gyűjtés már majdnem 192 000 dollárnál jár. (Ez több mint 68 millió forint!) Bár Spencer ezt nem tudta, de ez az adománygyűjtés létfontosságú volt a menhelynek.

A szervezet vezetője lemondta, hogy saját jövedelmének akkora részét kötötte a menhely fenntartására, hogy a számlák és a megélhetés költségei miatt hamarosan magát sem tudta volna fenntartani. Így a lehető legjobbkor jött a segítség, amellyel Spencer nem csak SB, de sok más cica életét is megmentette.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/cat-lifestyle/SB-mowing-tiktok-cat-sanctuary-news?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/C9igBGTtp5T; Kép: Photo by Yuliia Patrikhalkina: https://www.pexels.com/photo/a-cat-sitting-on-the-ground-between-flowers-21417929/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...