38 kutyát mentett meg három horgász a Grenada tavon

Amikor Bob Gist, Brad Carlisle és Jordan Chrestman elindultak a Mississippi állambeli Grenada-tóra, csak egy csendes, horgászattal töltött napra vágytak. Végül nem sokat tudtak pihenni, ráadásul halat sem vittek haza. Cserébe 38 kutyát hoztak ki a partra, akik a segítségük nélkül valószínűleg megfulladtak volna.

Gist és Carlisle, a két biztosítási ügynök úgy döntött, hogy a Grenada tóhoz utaznak horgászni. A Grenada-tó egy árvízvédelmi tó, amelyet az 1950-es években hoztak létre a Yazoo-folyón. Hasonlóan a magyar Tisza-tóhoz, a Grenada is egy duzzasztógáttal szabályozható víztömeg. A tó felduzzasztása óta a természet visszanyerte az uralmat a területen, és a Grenada valódi horgászparadicsommá vált. A környéken a vadvilág is gazdag, ezért nem csak a horgászok, hanem a vadászok körében is népszerű.

Mivel a horgászok nem ismerték a terepet, felfogadták a helyi horgász egyesület egyik tagját, aki horgász túrák során segít a turistáknak. A három férfi csónakkal indult a tó belseje felé, a jó horgászhelyeket igyekeztek megközelíteni. Nem sokkal az indulás után észrevették, hogy valami a felszín közelében billeg előttük. Amikor a csónak közelebb ment, rájöttek, hogy egy kutya az. Jobban körülnézve pedig felfedezték, hogy nem is egy, hanem több kutyus próbál a felszínen maradni.

A kutyákon rádiós nyakörvek voltak, ezért a horgászok rájöttek, hogy valószínűleg egy csoportos vadászatról tévedhettek a tóba az ebek. A kutyák legalább egy mérföldre voltak a parttól, a horgászok szerint szinte kizárt, hogy láthatták, hogy merre tartanak, vagy fogalmuk lehetett volna, hogyan jussanak ki.

Később kiderült, hogy a kutyák egy szervezett rókavadászaton vettek részt, amikor megláttak egy szarvast. A falkaszellem bekapcsolt, és a nyomába indultak, és ezzel elvesztek a gazdáik szeme elől. A szarvas, feltehetően, a vízbe menekült az őt üldöző kutyák elől, ahol az ebek nyomát veszítették. Így adódhatott, hogy több mint egy kilométerre a parttól találtak rájuk.

Hatalmas szerencse volt, hogy a három horgász éppen arra járt, és saját testi épségüket és fáradságot nem kímélve a kutyák kimentésére vállalkoztak. Több turnusban tudták csak partra hozni a kutyákat, és az utolsó körre maradt ebek már a végletekig kimerültek mire a csónakba kerültek. Ha nem segítenek, valószínűleg az egész falka megfullad a kimerültségtől. A kutyák gazdái pénzjutalmat akartak adni a horgászoknak, de ők visszautasítottak, mondván: „Ha mi leszünk bajban, majd ti segítetek.”


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-lifestyle/dogs-saved-grenada-lake-mississippi-news?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/C8m86-HhHt5; Kép: Photo by Elizabeth Krupka: https://www.pexels.com/photo/pet-dog-laying-down-on-boat-1831997/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...