Elhunyt a világ legmagasabb kutyája, Kevin

Kevin, a világ legmagasabb kutyája, mindössze pár nappal azután halt meg, hogy méretével hivatalosan Guinness világrekorder lett.

A hároméves dán dog 2024. június 22-én, egy váratlan betegség és egy sürgősségi műtét után hunyt el, nagy szomorúságot okozva családjának és rajongóinak. Kevin 1,07 méteres marmagasságával június 13-án lett a Guinness Világrekordok szerint a legmagasabb kutya. Gazdája, Tracy Wolfe elmondta, hogy Kevin nem csak méretével, hanem szeretetteljes természetével is kiemelkedett fajtársai közül. „Bár hatalmas fájdalom elveszíteni őt, boldogok vagyunk, hogy élete utolsó napjaiban ekkora figyelmet kapott,” nyilatkozta Wolfe.

Kevin Iowa államban élt családjával, és már kölyökkorában is kiemelkedett méretével. Hamarosan hatalmas rajongótáborra tett szert, különösen miután megkapta a világ legmagasabb kutyája címet. Kevin szívből jövő kedvessége és szeretete sokak szívébe belopta magát. A Guinness Világrekordok képviselői mély szomorúságukat fejezték ki Kevin gazdáinak.

Korábbi rekorderek

Az egyik legismertebb korábbi rekorder Zeus volt, egy Michiganből származó dán dog. Zeusz 111,8 centiméter magas volt és 2012-ben került be a rekordok könyvébe. Lenyűgöző magassága miatt világszerte ismertté vált. Zeusz halála után Freddy vette át a címét, 103,5 centiméteres magasságával. Ezzel szemben a világ legkisebb kutyái közel egy méterrel kisebbek. Például Milly, egy Puerto Ricóból származó csivava, mindössze 9,65 centiméter magas volt. Milly 2013-ban nyerte el a címet, és apró méretével azonnal a figyelem középpontjába került. Egy másik híres rekorder, Boo Boo, egy Kentucky állambeli csivava, aki 10,16 centiméteres magasságával 2007-ben került be a rekordok könyvébe.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...