Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutya-fitoterápia

Marton Zsófia vagyok, agrármérnökként végeztem Gödöllőn. A diplomamunkámat 2004-ben a takarmányozási tanszéken "Gyógynövények felhasználása a lovak takarmányozásában" címmel jelesre védtem. 2005-ben írtam meg a Lóherba- Gyógynövények lovaknak című könyvemet,  2007-ben pedig az Aromaterápia lovaknak címűt.  Számos előadást tartottam állatorvosoknak, állatorvostan hallgatóknak és lótartóknak, és írtam cikksorozatokat, hogy népszerűsítsem a lovak fitoterápiás (gyógynövényes) kezelését Magyarországon.

2012. óta nagy intenzitással vetettem bele magam a hagyományos kínai állatorvoslás, azon belül is a kínai fitoterápia rejtelmeibe. Nagy rajongója vagyok ennek a filozófiának, mert számos haldokló állatot tudtam visszahozni az életbe az 5 elem tan és a meridiánok ismeretével. Energetikai fitoterápiának is lehetne nevezni, amikor a (nyugati) gyógynövényeket energiaminőségük és az egyes meridiánokra kifejtett hatásuk miatt válogatom a receptbe. Nagyon hatékony módszernek tartom.

Mióta az eszemet tudom, volt kutyám. Kutyák gyógynövényes kezelésével 2013-ban kezdtem intenzívebben foglalkozni.

Mélységesen hiszek a gyógynövények és a természet erejében, ugyanakkor azt vallom, hogy lelki szinten kezdődik minden betegség. Kutyáknál pedig nagyon igaz, hogy az állatok szeretett gazdájuk bajából vesznek át, és gazdájuk lelki baja először a kutyán jelenik meg testi tünetek formájában. Akinek tehát beteg a kutyája, azt javaslom, a Fitocavallo gyógynövények természetes hatóanyagaival támogassa meg az állat szervezetét, de közben kutassa saját magában a lelki problémákat, és saját testét is gyógyítsa gyógynövényekkel, ásványokkal és bio-információval! Ebben az Energy vezető tanácsadójaként tudok segítséget nyújtani a kétlábú betegeknek.

A www.fitocavallo.hu oldalon minden lényeges információ megtalálható a kutyáknak és lovaknak készült gyógynövényes receptekről. Az itt folyó ingyenes tanácsadáshoz egy speciális, általam összeállított energetikai kérdőívet használunk, és segéd-tanácsadóm, Moravecz Dóra segítségével ajánlunk megfelelő gyógynövényreceptet, valamint adunk tartásra, etetésre vonatkozó javaslatokat az érdeklődőknek.