Jogosan csonkolt kutyákat a vadász

Jogosan lőtte ki és csonkította meg Bogyókát, a német juhászt és egy puli kutyát a solti vadász – legalábbis a rendőrség szerint. – írja a blikk.hu

Hiába állította több szomszéd is, hogy V. János hidegvérrel puffantotta le az ebeket még márciusban, a nyomozás szerint Bogyóka és társa a vadakat űzte.

– Állatkínzás miatt indítottunk eljárást, ám a tanúk kihallgatása után és a vadászati törvény alapján ezt megszüntettük – tudtuk meg Hürkecz Zoltántól, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Bogyóka gazdája, Marika néni (61) azonban nem akarja ennyiben hagyni a dolgot.

– Mintha meg sem hallgatták volna a szomszédjaimat, akik végignézték a történteket. Egyetlen vad sem volt a környéken, Bogyókáék pedig mindössze néhány méterre játszottak a tanyától. Ehhez képest a vadász azt állította, két elkóborolt kutya hajtotta az őzeket – háborgott az asszony, aki azt tervezi, az ügyészségen tesz panaszt.

A vadász már nem először úszta meg a kutyagyilkosságot. A solti tanyavilágban már több gazda kedvencébe eresztett golyót és csonkított meg, de a hatóságok szerint akkor is olyan kutyákkal végzett, amelyek éppen a vadakat űzték.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: blikk.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...