Örökbe fogadta a tűzoltó a kutyát, akit az erdőtűzből mentett ki

Vannak olyan párok, akik egymásnak vannak rendelve – hiszünk benne vagy sem, de az élet mégis produkál néha váratlan, sorsfordító találkozásokat. Ilyen volt egy tűzoltó és egy német juhászkutya egymásra találása is. Éppen a Kaliforniában pusztító erdőtűz megfékezésén dolgozott Patrick Cullen tűzoltó is, mikor meglátott egy világító szempárt a sötétben, aki, mint utóbb kiderült, nagy bajban volt.

 

Patrick Cullen-t, a Utah-i Draper városi tűzoltó parancsnokság egyik tagját is kivezényelték a Kaliforniában tomboló tűzvész megfékezésére. Éppen a frontvonalban harcoltak a lángok ellen, amikor egy teljesen kifáradt német juhászkutya tűnt fel a sötétben az erdőben.

Először csak a világító szemét látták meg, és azt hitték, hogy valamilyen hegyi vadállat, ami csak tovább nehezítette volna a tűzoltást. Hiszen, ha egy állatot találtak volna, akit a tűz veszélyeztet, azt ki kellett volna menteni, legyen akármilyen fajhoz tartozó, és a vadállatok esetében ez cseppet sem ment volna könnyedén.

Ahogy az élőlény közeledni kezdett, látták, hogy nem vadállatról, hanem egy nagy bajban lévő kutyáról van szó, akin segíteni kell. Valószínűleg jó ideje kint lehetett a tűz közelében, mert ereje végén járt, szenvedett a kiszáradástól és a kimerültségtől. Patrick és a tűzoltók azonnal adtak neki egy kis vizet, ezután az eb befeküdt a tűzoltó autó alá, és ott helyben elaludt – három órán keresztül meg sem mozdult.

Megmentőitől a Mendo nevet kapta a Mendocino Complex nevű erdőtűz után. A csapat természetesen magával vitte a friss szerzeményt, és a legközelebbi állatmenhelyre szállították, hogy ott kérjenek számára segítséget. De egyvalaki képtelen volt kiverni a fejéből az ebet: Patrick. Odatelefonált a szervezethez, hogy esetleg jelentkezett-e Mendo eredeti tulajdonosa, de sajnos senki nem kereste.

Ekkor Patrick autóba ült, és megkérte a menhely önkénteseit, hogy hozzák el félútig. Ahogy Mendo meglátta Patrick-et, boldogan elkezdett körbe-körbe rohangálni. Azonnal felismerte megmentőjét, és látszott rajta: bárhova vele menne.

De azt a tényt, hogy valóban elviszi magával az új otthonába, azt már csak mi, emberek tudjuk előre, mit jelent majd egy olyan kutya számára, aki addig nem igazán tartozott senkihez. Mendo-nak mostantól nem lesz mitől félnie, nem fogja semmi veszélyeztetni, hála az ő bátor tűzoltó gazdijának.

 

Édes történetek jó fej gazdikkal:

Idősek otthona fogadta örökbe az idős kutyát, miután gazdája elhunyt

Az imádnivaló kóbor kutya lefutott egy félmaratont, kapott érmet és úgy néz ki, gazdit is

A kisfiú kijátszotta a szüleit és örökbe fogadta a menhely legnagyobb kutyáját

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...