Saját KB bal
Saját KB jobb

Tiszafüred nyitott a kutyások felé

Egyedülálló kezdeményezéssel rukkolt elő Tiszafüred városa: az ország keleti régiójában elsőként jelölt ki kutyabarát fürdőhelyet. Az önkormányzat testületi döntése alapján a Mancsos pancsoló névre keresztelt terület 2018. májusától látogatható kutyával érkezőknek. A város a hatékony üzemeltetés és kommunikáció érdekében együttműködési megállapodást is kötött a Kutyabarát.hu csapatával.

Egyre nagyobb hazánkban az érdeklődés  a kutyabarát szolgáltatások iránt, a vendéglátó- és szálláshelyeken túl, ennek turisztikai jelentőségét már településvezetők is felismerték. 

Az aktív turizmus legújabb szegmenseként is értelmezhető kutyabarát turizmus külön iparággá nőtte ki magát az elmúlt években, a közel kétmilliós hazai kutyatartó célcsoport igényei egyre markánsabban fogalmazódnak meg. Ennek következtében a turisztikai szolgáltatások spektruma is átalakulóban van, több településen külön figyelmet fordítanak a kutyásokra.

Az egyik legnagyobb – kutyások által támasztott – igényre adott alternatívát Tiszafüred vezetése: kutyabarát fürdőhelyet jelölt ki településén. Ezzel a kezdeményezéssel nem csak a Tisza-tó, hanem az ország keleti régiójának is egyedülálló turisztikai attrakcióját valósították meg.

Idén meghirdettük Állatbarát Település programunkat, melynek egyik eredményeként jött létre a Mancsos pancsoló – kutyabarát fürdőhely. Szeretnénk színesíteni turisztikai ajánlatainkat, és mivel egyre több kutyás látogatja településünket, illetve a Tisza-tavat, így számukra ezzel a lehetőséggel is igyekszünk vonzóbbá tenni a várost” – hangsúlyozta Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere.

A kijelölt partszakasz a szabadstrand és a Morotva Kerékpáros Pihenőpark között található, a kutyások részére tábla jelzi a kutyás fürdőhelyet.

Az önkormányzat további lehetőségeket is lát a kezdeményezésben, ezért kötött megállapodást a Kutyabarát.hu-val, amely szervezet már két balatoni kutyás fürdőhely kialakításában és megvalósításában támogatta a településeket. A stratégiai együttműködés részeként a kutyabarát turizmus fejlesztését, a kommunikációs tevékenységek elvégzését, és például rendezvények szervezését vállalta a Kutyabarát.hu.

A tervek szerint már augusztusban és szeptemberben is lesznek kutyás rendezvények a Tiszafüredi Kutyabarát strandon, továbbá folyamatosan történnek fejlesztések az igények felmérésvel.

Tiszafüred nagyot nőtt a kutyások szemében: az ország keleti régiójában elsőként ismerte fel, hogy érdemes nyitni a kutyások felé, és ezt egy nagy lépéssel meg is tette. A kutyabarát szolgáltatások bizonyíthatóan megtérülő befektetések, kiváltképp egy kutyás fürdőhely megvalósítása. Ezzel egyértelműen nő a település idegenforgalma, színesíti a szolgáltatásait a város, és nem utolsósorban népszerűsíti a felelős kutyatartást is.” – emelte ki Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu egyik alapítója.

Az együttműködés a két résztvevő között 2018. júniusában indult, elsődleges cél a város turizmusának fejlesztése, ezen kívül a régió népszerűsítése is a kutyások körében.

A kutyabarát strand oldala itt található: www.facebook.com/mancsospancsolo

 

(Kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...