Saját KB bal
Saját KB jobb

A mentett kutya a világ legédesebb terelő kutyája

Lady, az örökbe fogadott basset hound rettegett az emberektől, még harapott is, olyan bizonytalan volt. Aztán új gazdája elkezdte kivinni magával a farmjukra, hogy egy kicsit jobban bízzon az őt körülvevő világban. Akkor döbbentek rá a furcsa tényre: minden birka Lady nyomába ered, és úgy követik őt, mint a világ legjobb – elölről terelő kutyáját. 

Michael Jobson három évvel korábban fogadta örökbe Lady-t, a basset hound-ot. Nem sok idő telt el, mire az új gazdi rájött: a Cambridgeshire-i farmjukon élő bárány valami megmagyarázhatatlan késztetést érez, hogy mindenhova kövesse Lady-t.

Michael elkezdett utánajárni a dolognak, és később kiderült: nem csak az az egy bárány érez vonzalmat, hogy mindenhova kövesse a kutyát. Sikerült rögzítenie a furcsa jelenséget: ahányszor és ahova Lady ment a farmon, tucatnyi birka menetelt a nyomában.  

„Fantasztikus módon végzi a dolgát. Bár úgy tűnik, Lady-t jobban érdekli, hogy szabadon szaglászhat a mezőn, és nem igazán van tudatában, hogy a birkák felsorakoznak mögötte, de ettől függetlenül kitűnően csinálja.” – mesélte Michael, aki alig várta, hogy megoszthassa a világgal az élményt. – „Imádom, hogy a nyáj milyen közel megy hozzá, de ő még akkor sem fordul meg. Néha azért hátranéz, de szinte azonnal visszatér a szaglászáshoz.”

Amikor Lady-t örökbe fogadták, félelem.agressziót mutatott az emberekkel szemben, olyannyira, hogy még a parkba sem merték elvinni, nehogy megharapjon valakit. Gazdája azért kezdte el kivinni magával a farmra, hogy egy kis önbizalmat szerezzen. Sikerült az elképzelés: a többi állat jelenléte nagyon sokat javított az állapotán.

„Bár teljesen más módszerrel tereli a nyájat, és az ő módszere is működőképes, nem hiszem, hogy teljes munkaidős juhászkutyaként fogom alkalmazni. Legyen csak boldog a szaglászással, a szabadsággal. Majd ha szükség lesz rá, néha besegít.” – mondta gazdája.

 

 

 

Még több érdekesség:

A túllelkes juhászkutya az egész nyájat beterelte a farmer lakásába

A menhelyi kutyát gyanúsítják barátja, a plüss hippo kibelezésével

Treibball – az új városi terelő-őrület

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...