A lány saját sérüléseivel reklámozza, miért ne zavarj meg egy segítő kutyát

Hailey Ashmore számos súlyos betegséggel küzd. A 16 éves texasi lány egyedül kutyája, Flynn segítségére hagyatkozhat, aki előre jelzi Hailey rohamait. Hailey súlyos sérüléseket szenvedett, mikor egy ember kérése ellenére szeretgetni kezdte kutyáját, aki ezzel elmulasztotta jelezni a rohamot. 

Epilepszia, Ehlers-Danlos-szindróma, reaktív hipoglikémia, súlyos allergia, asztma – és még lehetne sorolni Hailey problémáit. Korábban hegedült, a diáktanács és a főiskolai tánccsapat tagja volt, ma azonban állapota miatt már csak online vehet részt az órákon.

Függ a szülei, az ápoló, a gyógyszerek és természetesen Flynn segítségétől. A legsúlyosabb betegsége az epilepszia, amely erős rohamokat idéz elő nála.

 „Ahhoz, hogy rohamjelző kutyát kapj, olyan súlyos állapotban kell lenned, amikor már nem tudsz normális, minőségi életet élni nélküle” – meséli Haily. – „Két év intenzív képzést és többezer dollárt jelent, mire egy kutyát segítő kutyának nevezhetsz.”

Flynn nem csak Hailey legjobb barátja, hanem a biztonságát is szavatolja. Flynn olyannyira előre képes jelezni gazdája rohamát, hogy Hailey-nek van ideje segítséget kérni, és találni egy biztos helyet, amíg a rohamot átvészeli. Pontosan ezért Hailey minden idejében könyörögni kényszerül, hogy ne szeretgessék kutyáját engedély nélkül.

Egyik nap a lány meglátogatta apját a munkahelyén, ahol az egyik kollega teljesen odáig volt Flynn-től, és simogatni kezdte, semmibe véve a hatalmas „Stop” feliratot a hátán. Hailey jelezte a férfinak, hogy azonnal hagyja abba.

„Miközben ő elvonta Flynn figyelmét, nekem jött a rohamom. Hozzá vagyok szokva, hogyha Flynn jelez, akkor van még legalább 10 percem. De amikor Flynn kapcsolt, és jelzett, akkor már jött is a roham, a világ elsötétült.” – Hailey súlyos fejsérüléseket szenvedett.

„Bárcsak megértenék az emberek, hogy csak akkor közelíthetik meg Flynnt, ha nekem rohamom van, és eszméletemet vesztem. Bárcsak megértenék, miért van a hátán a stop felirat. Ha valaki megzavarja a munkájában, nekem súlyos bajom is eshet.” – Hailey minden lehetséges fórumon igyekszik elmagyarázni, és kérni, hogy a szülők tanítsák meg gyerekeiket, miért nem zavarunk egy segítőkutyát munka közben.

„A kutyám az életet jelenti nekem. Ez nem cuki. Segít életben maradni, mint egy életmentő. Ha megzavarod, ezt eredményezi, meghalhatok. Ne szeretgesd, ne simogasd, ne szólongasd, ne beszélj hozzá, ne csinálj vele semmit” – írta Hailey közösségi oldalán az eset után.

 

Kapcsolódó tartalmak:

Kutyák, akik bekerültek az iskolai évkönyvbe

521 hivatalos négylábú segít az országban

Jedi mentette meg a cukorbetegségben szenvedő Luke-ot a kómától

Miért ne simogassuk a segítőkutyákat munka közben

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Little Things
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...