Saját KB bal
Saját KB jobb

Néhány helyen már lehet kutyás többletszabadságot kérni béren kívüli juttatásként

Az énpénzem.hu felmérése szerint több munkavállaló panaszkodott, hogy a korábbiaknál nehezebben tudták eldönteni, mit kérjenek a cafeteria keretük terhére. Akadnak vállalkozások, amelyek erősen „megszínesítik” a munkavállalóiknak kínált juttatásokat, ilyen például a plusz szabadság egy új kutya mellé.

A Cafeteriatrend az idén is összeállította azt az „ötletkatalógust”, amelyben a partnerek jelzései alapján sorra vették a különleges céges juttatási, illetve valódi segítséget nyújtó elemeket.

A listában szerepelt például, hogy azoknak a munkavállalóknak, akik kiskutyát fogadnak magukhoz, 1 hét fizetett szabadságot ad a munkáltató, mert úgy véli, hogy az a dolgozó, akinek van kutyája, kevésbé stresszes a munkahelyén.

A kutyatartás pozitív egészségügyi hatásai már rég bizonyítottak, a munkahelyi stressz is eredményesen csökkenthető. A plusz szabadnapokkal pedig új családtagunk beilleszkedését is megkönnyíthetjük, és még inkább feltöltődve térhetünk vissza munkahelyi feladatainkhoz.

Az ötlet nem idegen a világ más pontjain: a skóciai BrewDog sörfőzde dolgozói egy hét fizetett szabadságot kapnak a cégtől, ha új kutya érkezik a családjukba, és nem csak ott: Angliában és az USA-ban lévő részlegüknél is.

A Forbes pedig nem tudta, milyen egy kutyabarát munkahely, így kölcsönkért egy tesztkutyát

És íme, a top 10 kutyabarát munkahely a világon

Hasonlóan szimpatikus kezdeményezés például a gyermekbarát munkahely, ahová a dolgozók elvihetik gyerekeiket. Másutt a nyári időszakban a kiskorú gyerekek felügyeletét napköziként az egyik tárgyalóban szakképzett óvónők, pedagógusok alkalmazásával, játékokkal oldják meg.

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: azenpenzem.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...