Cesur arcán a legszomorúbb gyász ül

Cesur, a kutya elvesztette azt az embert, aki a legfontosabb volt az életében. De szeretete iránta még gazdája halála után sem csökken. Már a temetésen sem mozdult a koporsó mellől, majd minden nap a sírnál talált megnyugvást.

Mehmet hosszas betegség után 79 évesen hunyt el. Utolsó éveiben kutyája, Cesur jelentett számára minden boldogságot. Paralízisben szenvedett, alig bírt mozogni, így kettejük kapcsolata különlegesen szoros volt. Mikor Mehmet hat napra kórházba került, Cesur egy falatot sem evett. Sajnos imádott gazdája már nem tért haza többé.

A temetésre való felkészítés kezdetétől Cesur egy tapodtat sem volt hajandó elmozdulni gazdája teste mellől. A mecsetbe vezető úton végig a koporsóvivők előtt haladt.

A temetési ceremónia alatt pedig a koporsó mellett ült lehorgasztott fejjel. „Senki nem érhetett hozzá egészen addig, amíg Apámat el nem temettük” – meséli Mehmet fia, Ali, aki magához vette az árván maradt kiskutyát.

Cesur a temetés után minden nap kiszökött Alitól. A férfi végül követte egyik útján, hogy megtudja, hova megy. Mint kiderült, a hű kutya 5 napon keresztül átvágott az egész városon, hogy a sír mellett üldögéljen. A temetőőrök azt mesélték, hogy minden reggel megjelent, és egyenesen a sírhoz ment. Aznap Ali és Cesur együtt búcsúzott el Mehmettől.

Azt nem lehet tudni, hogy a kutya meddig fogja a sírt látogatni, mikor telik le nála a gyász időszaka, mindenesetre Ali megesküdött: nem kell egyedül szembenéznie ezzel az időszakkal.

 

Hasonló történetek:

Az igazi hűség: Fél éve őrzi elhunyt gazdája házát Csöpi

6 évig járt halott gazdája sírjához a hűséges kutya

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...