Saját KB bal
Saját KB jobb

Az állatkert lezárta a nyomozást a kengurut megütő alkalmazottja ellen

A Taronga Állatkert, miután pár nap alatt hatalmas port kavart, hogy egyik állatgondozójuk megütött egy kengurut, hogy megmentse kutyáját, vizsgálatot indított az ügyben. A közösségi nyomás hatalmas volt, hiszen az egész világot megosztották a látott képkockák.

Végül a Taronga Állatkert hivatalos közleményt adott ki, miszerint Greig Tonkins 6 éve elhivatott dolgozójuk, aki mindig mindenben tartotta magát az állatok jólétére vonatkozó szabályokhoz. Bár az állatkert minden téren nagyon fontos feladatának tartja az ausztrál környezet- és vadvédelmet, és elítéli az állatok elleni tettlegességet vagy akár a kutyával való vadászatot, nem tartja indokoltnak Mr. Tonkins elbocsátását.

A férfival szemben a PETA állatvédő szervezet már letartóztatással fenyegetőzött. De a szakértők máshogy gondolják. „Aki egy kengurut vagy bármilyen állatot pusztán kegyetlenségből vagy viccből üt meg, az felelősségre vonható. Aki megindokolható lépéseket tesz azért, hogy megvédje magát, mást vagy a „tulajdonát” – például a kutyáját – akár egy kenguruval szemben, nem követ el bűncselekményt”– nyilatkozta Dr. Chris McGrath, ügyvéd, a Queensland-i Egyetem Környezetvédelmi Karának adjunktusa.

A férfi munkáltatója külön kérte nyilatkozatában, hogy mindenki tartsa tiszteletben dolgozójának és családjának magán szféráját.

A videó itt megtalálható.

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Taronga.org
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...