Képregényeivel segíti az örökbefogadásokat

Patrick McDonnellnek, a Mutts illusztrátorának szívét örökre rabul ejtették a menhelyen élő állatok. Valósággal a szószólójukká vált és a weboldalának egy részét is a gazdikeresőknek, valamint az örökbefogadásos siker stroyknak szenteli.

A WUV arra összpontosít, hogy személyes történeteket meséljen el, bemutasson olyan állatokat, akik semmi másra nem vágynak, mint arra, hogy szerethessenek valakit, és őket is viszont szeressék.

Patrick nemrégiben egy népszerű webes sorozatot indított, mely a „SHELTER ME” nevet viseli. Ebben egy new yorki menhely, az Animal Care Centers of NYC (ACC) sikeres örökbefogadási történeteit teszik közzé. McDonnell egy hetet töltött ezen a menhelyen, hogy közelebbről is megismerje az ottani munkát és megszerzett tapasztalatai arra ihlették, hogy egy képregény sorozatot indítson útjára.

A Vimeo.com által készített interjúban a képregényrajzoló a menhelyen szerzett tapasztalatait osztja meg a nyilvánossággal:

Nem tudtam, mire számítsak, amikor megérkeztem a menhelyre, de lenyűgöztek az ott tapasztaltak. A személyzet, az önkéntesek, a mentőcsoportok, a támogató közösségek mindent megtesznek az állatokért, azért, hogy mielőbb otthont találjanak nekik, és addig is, amíg ez megtörténik, szeretetükkel halmozzák el védenceiket. Az ACC egyre inkább a nagyvárosok példaértékű menhelyévé válhat, amire New York városa is igen büszke lehet. Ez a látogatás inspirált a néhány kockából álló képregények megrajzolására, melyekkel az a célom, hogy felhívjam az emberek figyelmét a helyi menhelyek támogatására, az örökbefogadások jelentőségére, arra, hogy lehetőleg minél többen válasszák ki új négylábú barátjukat ezekből az „ideiglenes otthonokból”.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: lifewithdogs.tv
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...