Kutyamentés a tengerből

Tegnap már hírt adtunk egy szerencsés kutyamentés-akcióról, most itt egy újabb igazi karácsonyi történet a megkerült kedvencről, akiről azt hitték, hogy vízbe veszett. Majdnem tragédiába torkollt a reggeli kutyasétáltatás a Jenner család számára. Quila névre hallgató labradoruk és annak lánya Sunni ugyanis teljesen megkergült a tengerben feltűnő fókától, és sutba vágva minden óvatosságot, a tengerbe vetették magukat.

Mike Jenner hiába próbálta fütyüléssel és kiabálással a partra csalogatni az ebeket, így a vízbe gázolt a kutyák után. Sunnit sikerült is megtalálnia, de Quila már messze járt. A füle botját sem mozdította gazdája hívására, úszott tovább a jeges vízben, és eltűnt a férfi szeme elől.

A happisburgh-i és Sea Palling-i vízimentők akcióba lendültek, a kutya tulajdonosa ekkor már nem sok esélyt adott annak, hogy élve látja viszont az engedetlen állatot.

A család egy szomszédtól hallotta a reményt keltő hírt: egy kutyával tértek vissza a vízimentők. Quila életét nekik és annak köszönheti, hogy sikerült egy, a parttól körülbelül 800 méternyire lévő zátony szikláira kikapaszkodnia, itt találtak rá A mentésről szóló videón látszik, hogy rettenetesen fázhatott szegény, és az is, hogy mennyire hálás megmentőinek. Így tényleg csak egy kutya tud nézni.

„Még mindig alig bírjuk elhinni, ami történt, valóságos csoda. Felhívtük a mentőcsapatot és megköszöntük nekik – mondta Mike Jenner a BBC-nek, hozzátéve, hogy a nagy kaland után a kutya egy napot fekvéssel töltött, de másnap már vígan játszott.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: hir24.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...