Saját KB bal
Saját KB jobb

Flashmobbal a harci kutyák védelmében

A társadalom fejlettségét hűen tükrözi az, hogyan bánik az állatokkal – tartja a mondás. Így nehéz magyarázatot találni a kutyaviadalok mindennapos szörnyű, brutális jelenségére. Az állatok rövid élete az első viadal pillanatában meg van pecsételve. Borzasztó körülmények, rettegés, és kíméletlen végkifejlet. Ez vár azokra a pitbullokra, akiket tulajdonosaik a születésük után rögtön gyilkolásra képeznek ki.

Csütörtökön kora este a Belvárosban, a Deák téren Cerberos Kutyaiskola és Bűnmegelőzési Kutyás Klub szervezésében a táncművészet eszköztárát használva próbálta felhívni a figyelmet a kutyaviadalok megrázó jelenlétére – írja a nullahategy.hu.

A nem mindennapi flashmobbal megelevenedett egy illegális kutyaharcoltatás története, amikor a két kutyatartó összeengedi a hatalmas nyeremény érdekében kutyáit. Az életre- halálra menő küzdelmekkel  a bűnözők milliókat tesznek zsebre. Az adatok magukért beszélnek: ezek a harci kutyák 80%-a nem éli meg a kétéves kort.

Itt jön képbe a Cerberos áldozatos munkája. Az ebek megmentésével, gyógyításával és testi- lelki rehabilitációjával új esélyt adnak nekik a boldog kutyuséletre. Ezen felül a kutyás klub több akcióval küzd az állatkínzás ellett, mert a számos, általuk indított rendőrségi ügyből egyetlen egy börtönbüntetés sem született. 

Szabó Fruzsina Anna 
(nullahategy.hu)

Fotók: Horpáczi Dávid

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...