Saját KB bal
Saját KB jobb

Karanyi, a kutyabarát DJ

Az elektronikus zene világát ismerő és követő olvasóinknak valószínűleg ismerősen cseng Karányi Dani neve, aki több slágerével is, legutóbb a Hello című szerzeményével vívott ki nemzetközi sikert. Azt azonban vélhetően kevesebben tudják, hogy Dani igazi kutyabarát, Gondrival, keverék kutyájával tölti minden idejét, ha teheti. Dani mesélt mindennapjaikról.

Kutyabarát.hu: Egy ideje FB-on több képet is megosztottál kutyádról, Gondriról. Mióta él veled és hogyan találtatok egymásra?

Karányi Dani: Gondri most múlt másfél éves, majd születése óta én vagyok a gazdája. Egy barátom kutyájának kölyke – szerelemgyerek, hiszen direktnek egy golden retriver és egy pit bull násza éppen nem nevezhető. Viszont mind a két fajta legjobb tulajdonságait örökölte. Szép, okos és rendkívül játékos, szelíd kutya.

Kutyabarát.hu: Nem szokványos kutyanév, Gondri, honnan jött?

Karányi Dani: Gondrit egyik kedvenc filmesemről, Michel Gondry-ról neveztem el.

Kutyabarát.hu: Sok helyen lépsz fel, és leginkább éjszaka. Mennyire fér bele a mozgalmas életedbe a kutyatartás? Hogy viseli, ha éppen például koncertezel?

Karányi Dani: Nehezen. Az ember jelenléte jelenti neki a biztonságot, ha egyedül van valami pótcselekvésbe kezd, ami ugye nem a nagy közös jót szolgálja. Kölyökk korában volt, hogy egy egész fa-karórámat felfalta, vagy megette az iphone töltőm zsinórját egy az egyben. Az éjszaka az egyedüli, ahová nem vihetem magammal, leginkább a saját érdekében, amúgy Budapest kutyabarát, vagy legalábbis, ahogy én élek benne, úgy az.

Kutyabarát.hu: Mi a véleményed a városi kutyázásról? Szerinted Budapest kutyás város?

Karányi Dani: Alapvetően kutyabarátnak mondható, igen. Be kell tartani néhány olyan szabályt, amivel ugyan én nem feltétlenül értek egyet, de a nem-kutyás embereket tiszteletben kell tartani, ezért mindig figyelek rájuk. Ha pozitívan állunk hozzá, az egyik legjobb hely, ahol a kutyák élhetnek ma Magyarországon.

Kutyabarát.hu: Melyek a kedvenc kutyabarát helyeid a városban, illetve az országban?

Karányi Dani: Mi Szentendrére szoktunk menni, illetve a Dunakanyarba, de apámmal is nagyon sokat kirándul Gondri – ők kifejezetten erdőbe, leginkább a Börzsönybe.

Kutyabarát.hu: Pár nappal ezelőtt jelent meg egy könyv „Gondri gazdát keres” címmel. Ha jól tudjuk, a címadó főszereplő a Te négylábúd. Mit kell tudni a könyvről?

Karányi Dani: A Gondri gazdát keres könyv már családi ügy. Mindenki részt vett benne, és nagyon szerettjük. Babucs Éva mesekönyvéhez keresett karaktert és mivel Gondrit ismeri és nagyon szereti, így egy az alapvető vonásokat ő kölcsönözte a történet főhősének. Próbáltunk egy igazán egyedi hangot megszólaltatni, humort, kalandot, életet vinni egy kis kutyás történetbe gyerekek számára. A rajzok pedig nagyon jól mintázzák magát Gondrit jellegzetes testtartásait és játékos személyiségét. Sorozatot tervezünk belőle, a második kötet éppen ma jelent meg könyv formájában, de elérhető a a legújabb projektünk, a Bookr Kids app-on keresztül is, amiben magát a kötetet átalakítottuk interaktív audio-vizuális könyvvé. Ebben van már hangos felolvasás és a mese-animációk is. (https://www.facebook.com/bookrshop)


Fotók: facebook.com/karanyi

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...