Saját KB bal
Saját KB jobb

Túlélte a tornádót a kutya, 9 nap után találtak rá

Nem tudni, hogyan élhette túl az eb a természeti csapást, de kilenc nap után újra gazdája mellett lehet.

November végén csapott le tornádó Illinois környékére, amiben Jacob Montgomery háza is a földdel lett egyenlő. Jacob a Nemzeti Gárda tagja, részt is vett a természeti csapás utáni mentési munkálatokban. De kedvenc háziállatát, Dextert elveszítette – legalábbis ő ebben a tudatban élt több mint egy hétig. Azonban a kutya túlélte, bár senki nem tudja, hogyan, mert élelem és víz nélkül volt a törmelék alatt, inni legfeljebb olvadt havat tudott.

A kutyára egy állatmentő szervezet egyik tagja talált rá, miután valaki látott egy pár kikandikáló fület az összedőlt háznál. Ők pedig egy Facebook-üzenet alapján azonosították be, hogy ki lehet a gazdi. „Felhívtak és azt mondták, hogy megtalálták Dextert, nem hittem a fülemnek. Amint meglátott, rögtön felismert és elkezdte csóválni a farkát” – mesélte az újbóli találkozást követően Jacob, aki egy barátjánál húzta meg magát.

A legmegdöbbentőbb az egész történetben, hogy miután a gazdája elvitte Dextert az állatorvoshoz, kiderült, hogy semmilyen komolyabb sérülése nincsen, néhány karcolással megúszta az egészet.

A november végi tornádóban egyébként heten haltak meg, Jacob is mindenét elvesztette. „A szél elvitte a házamat, szinte mindenem odalett. De igazság szerint csak a kutyámat sirattam meg, szerencsére hazatért” – zárta.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: hir24.hu, abcnews
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...