Saját KB bal
Saját KB jobb

Aktívabbak a kutyás kismamák

A kutyák akkor sem ”kímélik” gazdájukat, ha az éppen gyermeket vár – ebből következik, hogy az ebtartó várandós asszonyok az átlagnál fizikailag aktívabbak – írja a betegszoba.hu. Az ember legjobb barátja segít abban is, hogy gazdája a terhesség alatt is fitt és egészséges maradjon.

Mivel a kutyatartással rendszerint együtt jár a sétáltatás, az így élő várandós nők ötven százalékkal nagyobb valószínűséggel teljesítik az ajánlott napi fél óra mozgást. Mindez azért is fontos, mert egyes kutatók összefüggést találtak a terhesség alatt felszedett kilók és a gyermek későbbi elhízása között.

A brit Avon Hosszútávú Szülő- és Gyermekegészségügyi Tanulmány keretében 11 ezer terhes nőt vizsgáltak meg. Úgy tapasztalták, hogy a kutyasétáltatás segített nekik abban, hogy megfelelő mennyiséget mozogjanak, ezáltal kordában tartsák a súlygyarapodásukat.

”A kutyasétáltatás igen hatékony és motiváló módja a testmozgásnak. Mivel teljesen veszélytelen mozgásformáról van szó, azok is szívesen vesznek részt benne, akik a többi sporttól esetleg idegenkednek. Ha mindez kiegyensúlyozott étrenddel párosul, akkor ez lehet az egészséges várandósság egyik kulcsa” – vélekedett a kutatás vezetője, Dr. Sandra McCune.

A vizsgálatot közösen végezték a Liverpooli- a Bristoli és a Dél-Karolinai Egyetem, valamint a Watham Központ szakemberei.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: betegszoba.hu
Fotó: kategriffinphotography.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...